Kastamonu'da kadınların kışlık telaşı başladı

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte Kastamonu'da kadınların kışlık telaşı başladı.

  • 1674
Kastamonu'da kadınların kışlık telaşı başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu’da yaşanan bu tatlı telaşı hemen hemen her evde görmek mümkün. Ev hanımları büyük uğraşlar sonucu kendi imkânlarıyla ürettikleri kışlık yiyecekler sayesinde hem aile bütçesine önemli ölçüde katkı sağlıyor hem de aile bireyleri hormonlu gıdalardan korunmuş oluyor.

Ayrıca, kışın yaklaşmasıyla da tarhana, reçel, turşu, salça ve konserve, yufka, erişte, marmelât gibi ihtiyaçlarını hazırlayan ev hanımları, kışın ek geliri olmayan aile bütçelerine de katkı sağlamış oluyorlar.

Bazı kadınlar tarhana ve bulgurluk buğdaylarını kaynatıp el değirmeninde öğütüyor, bazıları da kurutulmak üzere yetiştirilen, elma, domates, biber gibi yiyecekleri çeşitli yöntemlerle muhafaza ederek kışa hazırlıyor.

Bahçelerinden topladıkları meyveleri kurutup hoşaf ve reçel yapacağını söyleyen ev hanımı Yasemin Aksoy, “Yazın yaptığımız tarhana, reçel, kuşburnu marmelâdı, turşu, salça ve konserve gibi yiyeceklerle evimizin kışlık ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Pazara vatandaşlar tarafından toplanarak getirilen kuşburnunu satın alıp ayıklayarak güzelce yıkarız. Daha sonra bunları bir kazanda kaynatırız. Süzgeçten geçirdikten sonra ince tülbentten geçirip, sonra şeker katarak tekrar kaynatır vakumlayıp kavanozlara koyarız. Vakumlu olduğu için bozulmadan uzun süre duran bu tür erzakları zamanı gelince afiyetle yeriz” dedi.