Nakliyecilere Yeni Garaj Yapılıyor

Kastamonu Belediye Başkanın Tahsin Babaş, nakliyeci esnafına yakışır garaj yapmayı planladıklarını söyledi.

  • 573
Nakliyecilere Yeni Garaj Yapılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et


KASTAMONU BELEDİYE BAŞKANIN TAHSİN BABAŞ; 
“NAKLİYECİ ESNAFINA YAKIŞIR GARAJ YAPIYORUZ”

TAŞIKO’nun Olağan Genel Kuruluna katılan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, yol kenarlarında yaşanan kamyon ve tır parklanmasını bitirecek modern TIR garajının bitme aşamasına geldiğini ve 1 ay içerisinde yeni tır garajının nakliyecilerin hizmetine sunulacağını kaydetti.

Babadan taşımacılık işine alışık bir aile olduklarını ve taşımacılık mesleğinin iyiliklerini ve zorluklarını çok iyi yaşadığını ifade eden Tahsin Babaş, şoför esnafının dertlerini, sorunlarını ve ne yapması gerektiğini çok iyi bildiğini kaydetti.

Nakliyeci esnafının sorunlarını çözmek için 30 Mart’ta belediye başkanlığı koltuğuna oturduktan sonra ciddi manada çalışmalar yaptıklarını söyleyen Başkan Babaş, “Kamyonlar, tırlar ve diğer araçlar yer eksikliği nedeniyle yol kenarlarına park etmek zorunda kalıyordu. Ben seçim öncesi de söz vermiştim. Allah nasip etti ve mevcut TAŞİKO binasının arkasında bulunan 35 bin metrekarelik alanda tır garajı yapıyoruz. Sadece dış çevirme işi kaldı. Onun da ihalesini yapıyoruz. Yaklaşık 1 ay içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. Nakliyeci esnafımızı yeni tır ve kamyon garajına yerleştireceğiz. Yol kenarlarındaki parklanma hem Kastamonu için hem de sizin için önemli bir sorundu. Yol kenarlarındaki parklanmaya garaj olmadığı için söz söyleyemiyorduk. Bu sene yetiştirebilir miyiz bilmiyorum ama yaklaşık 2 milyon TL’yi bulan bir asfaltlama maliyeti var. Onu da yapacağız. Hem nakliyeci esnafımıza hem de Kastamonu’ya yakışır bir tır garajı ortaya çıkmış olacak” dedi.
Nakliyeci esnafının birçok sorununun olduğunu dile getiren Tahsin Babaş, “Sunta fabrikasında yaşanan grev nakliyeci esnafımızı derinden etkiledi. Neyse ki geç de olsa sorun çözüldü ve bundan sonra randımanlı bir şekilde çalışmalarına devam edeceğini düşünüyorum. Hem esnafımızı düşünüyoruz hem de işçimizi düşünüyoruz. İkisini birbirinden ayırmıyoruz. Herkesin hakkı ve hukuku derecesinde yanındayız. Herkes Kastamonu’da bir aile olarak yaşıyor ve yapacağımız her türlü işlemde birbirimizi üzmeden yapmamız gerekiyor” diye konuştu.

Kastamonu’da özellikle istihdam konusunda büyük talepler olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “İstihdam konusunda ciddi manada talepler var. Günde en az 100 kişiyle görüşüyorum. Kimse benden belediyecilik konusunda talepte bulunmuyor. Tek sorun istihdam. İstihdamdaki tek sorun ise vatandaşların ise belediyede çalışmak istemesidir. Bu noktada Kastamonu Belediyesi Kariyer ve İstihdam Merkezi’ni kurduk. Arkadaşlarımız çalışıyor. İstihdam ve Kariyer Merkezi’ne kayıt olan arkadaşlarımızdan 2 bin kişiye iş verdik. Bu sayının sadece bin 400’ü sadece ormanda çalışmaya gitti. Onun yanında ekibimiz iş yerlerini gezerek iş yerlerinin talepleri doğrultusunda eleman kazandırmaya çalışıyoruz. Ancak istihdam sorununu çözmek için daha kapsamlı çalışmalar yapmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)