Namlı 'KÖYDES ödenekleri henüz Özel İdaremize ulaşmadı'

AK Parti Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Ahmet Namlı, KÖYDES ödenekleri henüz İl Özel İdaresine ulaşmadığını belirterek, ihalelerin hazır olduğunu ve ödenek beklediklerini kaydetti.

  • 1016
Namlı 'KÖYDES ödenekleri henüz Özel İdaremize ulaşmadı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Namlı, “7’den 77’ye Sevgi İftarı” adı altında sevgi evlerindeki çocuklarla ve huzurevinde kalanlara iftar yemeği verdi.

AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı olarak Kebeci AVM’de verilen iftar yemeğinde konuşan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Namlı, “Tarlada izimiz, harmanda yüzümüz var” dedi.

Kastamonu’ya demiryolu getirilmesinin yanı sıra asıl İnebolu Limanı için uğraşılması gerektiğine işaret eden Başkan Namlı, “Demiryolu ile Kastamonu’dan ne yollayacağız? Ne üreteceğiz de ne ihraç edeceğiz? Harıl harıl orman ürünleri üretmiyoruz ki demiryoluna ihtiyaç olsun. İnebolu Limanı üzerinde yoğunlaşalım. Demiryolu gündemini oluşturmaya çalışmayalım. Öncelikle İnebolu Limanı’nı ve karayollarını halletmemiz lazım. Yol  yapılınca zaten İnebolu’dan gelen malzemeler için demiryolu ihtiyacı olacak. Öncelikle sanayinin büyümesi gerekiyor. Onun için de öncelik İnebolu Limanı’dır. Yolumuzu planlayalım, limanımızı bitirelim. Demiryolu mutlaka yapılacak” dedi.

“MİEM’in Olimpiyat Merkezine dönüştürülmesini destekliyoruz”
Uzun yıllardır atıl durumda olan Mahalli İdareler Merkezinin (MİEM) Olimpiyat Merkezi haline dönüştürülmesi için mücadele ettiklerini söyleyen Namlı, “Mahalli İdareler Merkezi’nin (MİEM) Olimpiyat Merkezi olarak yapılmasına en büyük destekçi benim. Fenerbahçe’nin Topuk Yaylası’na yapılan yapının Kastamonu’dan farkı yok. Kastamonu’da Olimpiyat Merkezi olduğunda yurt içinden değil, yurt dışından da takımlar gelecek. Turizme de faydası olacaktır” diye konuştu.

“Yerli otomobil fabrikası için yeterli alt yapıya sahip değiliz”
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanının Kastamonu ziyaretinde teknoloji ağırlıklı fabrika sözü verdiğini hatırlatan Başkan Namlı, “Yerli otomobil  fabrikası, ufuk açmak anlamında dile getirilmişti. Yerli otomobil fabrikası için alt yapıya sahip olmadığımızı herkes biliyor. Bursa ve Sakarya yerli otomobil fabrikasına talip. Tank projemiz vardı. Tank projesi Kastamonu’ya yapılabilir. Önemli olan girişimciliktir. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Faruk Özlü de teknoloji ağırlıklı fabrikaya söz dedi. Otomobilin yan  sanayisini üretiriz. Kastamonu’da bin 500 kişilik istihdam yaratılsa işsizlik kalmaz. Bizde işsizlik yok, iş beğenmeme var” şeklinde konuştu.

“KÖYDES ödenekleri henüz Özel İdaremize ulaşmadı”
Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) adı altında Kastamonu’ya gönderilen 60 milyon TL’lik ödeneklerin henüz İl Özel İdaresine ulaşmadığını ifade eden Başkan Namlı, “İhaleler yapılıyor ama para gelmeyince hiçbir iş yapılmıyor. Ödenek gelince ihaleye çıkılacak. Asfalt plentini de başlattık. Köylere Hizmet Götürme Birliği’nden yapacağımız birinci kat yollar ve ikinci kat yollar vardı, onlar yapılmadı. Temmuz ayının başında başlansa 2 ya da 2,5 ayda 1. kat ve 2. kat yollarımızı yaparız. 2. kat asfaltlarımızı bu sene  tamamlayacağız. Kilit olarak  beklediğimiz ödenek ama ödeneğin neden geciktiğini bilmiyoruz. KÖYDES ödeneği 2 katı olarak gelecek ve sıcak asfaltlar için gelecek ek para var. Yaklaşık 60 milyon TL gelecek. Eskiden KÖYDES ödenekleri daha kısıtlı geliyordu, merkezden gelen para ile 10 bin kilometre yolu kaç senede bitireceğiz? Bitirilmiyordu. Ama şimdi ödeneğin iki katına çıkması rahatlatacak. Takas arazi edilerek alacağımız paralar da var. İl Özel İdaresi’nin bazı yerlerini de paraya dönüştüreceğiz. Atıl olan yerler değerlendirilecek. Genel bütçeden alacağımız para belli. 51 tane Özel İdare’ye, özellikle yol ağı büyük olan vilayetlere gelen para, her sene gelecek. Artık eskisi gibi 16 milyon TL gelmeyecek 44 milyon TL gelecek. Ama Kastamonu için 44 milyon TL’de yetmiyor senede 100 milyon TL harcasak anca ihtiyaç karşılanıyor. Bin 78 köyün ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu konuda çalışmalarımız aralıksız sürüyor” ifadelerini kullandı.
“Devlet Hastanesindeki eksiklikler zamanla gideriliyor”

Kastamonu Devlet Hastanesinin açıldığında göze çarpan eksikliklerinin zamanla giderildiğini anlatan Namlı, şöyle konuştu: “Hastanede yaşanan sıkıntılar bayağı hafifledi. Acilde sıkıntı vardı, acildeki doktor sayısı arttı, o konuda bir sıkıntımız yok şuanda. Yaklaşık 1-2 aydır şikayet gelmiyor. Ne de olsa bir inşaattan çıktı hastane, temizliği konusunda sıkıntı vardı, şuanda o da yok. Çok büyük bir hastane burası, sistemin bir anda oturması zor. Hastane kontrol edilerek devralınmadı, biz yılbaşından önce mutlaka açacağız deyince direk devri oldu. Aceleye geldi diyemeyiz, vakti o zamandı daha fazla geciktiremezdik. 1 sene içerisinde bütün eksiklikler giderilir. En büyük problemimiz sağlıktı. Şuanda fiziki şartları iyileştirdik. Vekillerimiz çalışıyorlar yeni doktorlar geldi. Olmayan branşlar açılıyor, onkoloji birimi açılacak. Geçen gün Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterimiz geldi. Rektör bey ile görüştüler, afiliasyon olacak. Bunlar zamanla olacak işler, sabır isteyen işler”

Eğitim ve işsizlik sorunun da değinen Başkan Namlı, şunları söyledi: “Eğitimde sıkıntımız vardı. Bu sene onlar da çözülüyor. 2019’da ikili eğitim kalmayacak. Şerife Bacı Okulu yıkılıyor yeniden yapılıyor. Özel İdare lojmanlarına Ali Fuat yapılıyor. Yani bu okullar rahatlayacak. En büyük sıkıntımız, işsizlik, işsizlik, işsizlik. Adam operatör, müteahhidin yanında Özel İdare’ye girmek istiyor. Çalışıyorsun işte. Belki daha fazla alıyorsun ama devlet olacak illa ki. Bu tür talepler var. Zaten ihtiyaç sahibi olanlar araştırılıp öncelik veriliyor”

“Kastamonu’yu temsil edecek kişilerin isimlerini yaşatalım”
Hababam Sınıfı yazarı Rıfat Ilgaz isminin tüm Türkiye’de bir sembol olduğunu sözlerine ekleyen AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Namlı, “Rıfat Ilgaz isminin kaldırılmasının istenmesi boşu boşuna yapılmış bir iş. Hiç gerek yok, ne gerek vardı? Olmaması gereken bir şeydi. Zaten geri adım attılar. Rıfat Ilgaz tüm Türkiye’nin sembolüdür. Türkiye çapında bir değer. 3 Mart değiştirildi, onda bir sıkıntı yok ama Rıfat Ilgaz ismi başka. Değerlerimizin isimlerinin bu tip yerlere verilmesi gerekiyor. Bunu gündeme getirelim. Gündem oluşturalım. Kastamonu’yu temsil edecek kişileri yaşatalım”
“Görev alınmaz, görev verilir”

AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı olarak durmaksızın her zaman çalıştıklarını ve çalışmalarının da halen devam ettiğini ifade eden Namlı, şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanımızın ifadelerine göre yılbaşına kadar ilçeler bitecek. Genel Kurullar Eylül, Ekim gibi başlayacak. Delegeler ne zaman başlarsa, bir ay sonra seçimler olur. Bizde görev alınmaz verilir. Devam derler devam ederiz, şuraya gideceksin derler gideriz, mahalle başkanı olacaksın derler mahalle başkanı oluruz, sandık başkanı deseler sandık başkanı oluruz. O, genel merkezin bileceği iş. Görevden kaçmayız. Merkez İlçe olarak her günümüz dolu dolu geçiyor. Biz her gün doluyuz. Ramazan öncesinde de gidiyorduk şimdi de köylere iftara gidiyoruz. Onlarla iftarımızı yapıyoruz onlarla teravih kılıyoruz. Reis, bize vatandaşa dokunacaksınız dedi, köşklerde iftar yapmayacaksınız dedi mi? Dedi. Ben partide oturmuyorum. Partide oturan arkadaşlar var o ayrı. Mahallelerdeyiz, köylerdeyiz. 178 köyde adım atmadık yer bırakmadık. Elimizden geldiği kadar da taleplerini karşılamaya çalıştık. Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz. Tarlada izimiz, harmanda yüzümüz var. Çok çalışmamız lazım”

İftar yemeğine AK Parti Kastamonu İl Başkanı Halil Uluay ile partililer, Sevgi Evlerindeki çocuklar ve Huzurevi sakinleri katıldı.