Nasrullah Meydanı Projesi Hayata Geçiyor

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş'ın büyük önem verdiği Nasrullah Meydanı ve Çevresi çevre düzenleme projesinin uygulama projesi görücüye çıktı.

  • 1258
Nasrullah Meydanı Projesi Hayata Geçiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye genelinde başta Sultan Ahmet Meydanı olmak üzere çok sayıda başarılı projeye imza atan EPA Mimarlık ve Şehircilik Atölyesi tarafından gerçekleştirilen Nasrullah Meydanı ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi tamamlandığında hem yaya trafiği açısından hem de estetik görüntü açısından çok farklı bir konsepte kavuşacak.

Cenaze namazlarının kılındığı cami avlusunda da genişletilmesinin planlandığı proje kapsamında, ayrıca 16 olan işyeri sayısı 9’a düşecek ve kot farkından kaynaklanan eğimlerin de ortadan kaldırılması planlanıyor.

Hazırlanan uygulama projesi hakkında bilgi veren firma sahibi Mimar Ersen Gürsel, “Proje tamamlandığında parça parça olan Nasrullah Meydanı tek proje haline gelerek daha işlevsel hale gelecek. Bu proje tarihi dokusu itibariyle bizi çok heyecanlandırdı. Mevcut meydan Nasrullah Köprüsü ile Cumhuriyet Meydanı’na bağlanacak. Meydan ışıklandırmasını çok boğmadan tarihi dokusunu ortaya çıkaracak şekilde dizayn edeceğiz. Nasrullah Meydanı’nın geçmiş tarihini anlatan, Mehmet Akif Ersoy’u anlatan kitabeleri koyarak meydanın önemini bir adım öne çıkaracağız. Fakat meydandaki diğer iş yerlerinin cephelerine bir standart getiremezsek yaptığımız çalışmanın hiçbir anlamı kalmaz. Bu proje sadece meydanı yeniden tasarımlamak ile kalmıyor. Nasrullah Meydanı eğer bir bütünse bütün çalışmaları bütünsel düşünmemiz gerekiyor” dedi.

Şehirleri birbirinden ayıran en önemli unsurun şehirlerin meydanı olduğunu ifade eden Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise, “Nasrullah Meydanı ’da Kastamonu’muza tarih boyunca unutulmayacak anıların ve olayların yaşandığı, Kastamonu denilince ilk akla gelen görkemli alanlar arasındadır. Ekibimizin başarışı ve tecrübesiyle bu tarihi meydan aynen Sultanahmet Meydanı’nda olduğu gibi görkemli bir kimlik ve tarihi dokusuna uygun yaşanılası otantik bir mekân haline dönüşecektir. Nasrullah Meydanı ve çevresinin projesini önemsiyoruz. Şu anda proje aşaması tamamlandı. Anıtlar Kurulu’na sunduk. Tüm çalışmalar yılsonuna kadar tamamlanırsa biz de projeye yeni yılda başlamayı planlıyoruz” diye konuştu.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)