Nevşehir Belediye Başkanı'ndan Kastamonu Çıkarması

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver Belediye Başkanı Tahsin Babaş'ın davetlisi olarak Kastamonu'ya geldi.

  • 382
Nevşehir Belediye Başkanı'ndan Kastamonu Çıkarması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünyaca ünlü Peri Bacaları ile öne çıkan ve turizm açısından büyük bir öneme sahip Kapadokya ile Kastamonu arasında kültürel ve turistik bir bağ oluşturmayı amaçlayan ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Kastamonu’nun hem doğası hem de kültürel özellikleri ile güzel bir şehir olduğuna dikkat çekti.

Kastamonu’ya pek çok kez gelme fırsatının olduğunu söyleyen Başkan Hasan Ünver, “Kastamonu gerçekten güzel bir şehir. Daha önceleri de pek çok kez Kastamonu’ya gelme fırsatım olmuştu. Kastamonu her geçen gün kendisini biraz daha yeniliyor. Kastamonu’da çok ciddi güzel çalışmalar yapılmış. Kastamonu kültür mirası şehirlerinden bir tanesidir. Kastamonu şehzade kültürünün yaşadığı ve halen devam ettiği bir şehridir. Kastamonu sıcaklığı ile Anadolu kültürünü yaşatması ve konumu itibariyle harika bir Osmanlı şehridir. Kastamonu’nun turizmle daha çok geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Turizm konusunda ciddi çalışmalar yapılırsa hak ettiği payı mutlaka alacaktır” dedi.

Turizmin geliştirilmesi, Nevşehir ile Kastamonu arasında bir köprü oluşturmak için karşılıklı istişarelerde bulunacaklarını dile getiren Başkan Ünver: “Turizm konusu ile alakalı Belediye Başkanı Tahsin Babaş ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunarak hem önerilerimizi sunacağız hem de önerileri dinleyeceğiz. Zaten belediye başkanları olarak ayda bir kere istişarelerde bulunmak üzere bir araya geliyoruz. AK Parti belediye başkanları olarak diğer partilerin yapmadığı bir çalışa gerçekleştirerek ayda bir kere bir araya geliyoruz. Bu bir araya gelmelerde ciddi fikir alışverişleri gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

MUHAMMED KÖMEÇOĞLU (İHA)