Ödüllü Kitap Okuma Yarışması

Yıldırım Gençlik ve Spor Kulübü tarafından Ufka Yolculuk Ödüllü Kitap Okuma Yarışması başladı.

  • 675
Ödüllü Kitap Okuma Yarışması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yarışmanın tanıtımı, Şerife Bacı Öğretmenevinde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısıyla tanıtıldı. Yıldırım Gençlik ve Spor Kulübünün organize ettiği kahvaltı programında, katılımcılara 4’üncüsü düzenlenecek olan Ufka Yolculuk Ödüllü Kitap Okuma Yarışmasının amacı ve yarışmanın tanıtımı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Yıldırım Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Dr. Oğuz Kaplan, Ufka Yolculuğun bu yıl 4’üncüsünü gerçekleştireceklerini belirterek, “Tüm Türkiye’ye yönelik, önce “ilmihal” sonra, “Kur’ân-ı Kerîm Meâli”, en son yıl ise “Son Peygamber (sav)” efendimizin hayatını konu edinen bilgi yarışmaları tertipledik. Bu yılki yarışma konumuz, “Hadis” yarışma kitabımız ise, “Riyâzu’s Salîhîn” Amacımız, “en doğru ve en temel bilgileri içeren kitapların” heyecan veren bir yarışma formatında okunmasını sağlayarak, tüm toplum kesimlerinin istifadesine sunmaktır. Bu çerçevede tüm Türkiye’yi, online olarak ise tüm dünyayı kapsayan yarışmalarımıza, toplamda 550 bin yarışmacı kayıt yaparak iştirak ettiler” dedi.

Dünyanın 65 ülkesinden, Türkiye’nin tüm illerinden, 900’den fazla ilçeden ve yüzlerce cezaevinden Ufka Yolculuk Ödüllü Kitap Okuma Yarışmasına katılımların olacağını ifade eden Kaplan, “İlimizde ise bütün ilçelerimizden, İnebolu ve Kastamonu cezaevlerinden kayıt alınmış, Merkez dahil 10 ilçede, 13 okul ve 2 cezaevinde yarışmamız yapılmıştır. Yüzde 100 gönüllülerce organize edilen, Türkiye’nin en büyük sivil yarışma organizasyonu Ufka Yolcuk Ödüllü Kitap Okuma Yarışmasında merkez ve iller çapında sayıları binleri geçen ödüller verildi. Yüzlerce kurum ve kuruluş, bu ödüllere destek verip sponsor oldu. Fakat bu yarışma “kaybedeni olmayan bir yarışma” olduğu için, ödül kazananlar kadar, yarışmaya girenler, kaydolup giremeyenler, sponsor desteği verenler ve organizasyonda görev üstlenenlerin tümü kazançlı çıktılar. Ufka Yolculuk, herhangi bir yarışma değil. Yarışma vesilesi ile değerlerimizi öğrendiğimiz, edindiğimiz güzellikleri hayatımıza tatbik ederek, “Ufka Yolculuk’u, cennet yolculuğuna çevirdiğimiz” ve bunu “dostlar olarak birlikte” yaptığımız çok ulvi bir yolculuk. Katkı veren, katılım gösteren tüm gönül dostlarına teşekkür ediyorum. Yolumuz ve yolculuğumuz kutlu olsun” diye konuştu.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)