Ödüllü şiir yarışmasının başvuruları başladı

İlim Yayma Cemiyeti Kastamonu Şubesi tarafından ikincisi düzenlenen 'İstiklal Yolunda Şehit Şerife Bacı Ödüllü Şiir Yazma Yarışması'nın başvuruları başladı.

  • 3161
Ödüllü şiir yarışmasının başvuruları başladı

İlim Yayma Cemiyeti Kastamonu Şubesi tarafından, Şerife Bacı'nın şehadetinin 100. yılı münasebetiyle; "Kurtuluş Mücadelesinde Kastamonu ve Halkının Yeri, Şehitlik Ruhu, İstiklal Mücadelesi, Bağımsızlık, Kastamonu Kadınının Gösterdiği Fedakârlık, Milli Mücadele Ruhu ve Şehadet" konularında geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ve büyük ilgi gören "İstiklal Yolunda Şehit Şerife Bacı Ödüllü Şiir Yazma Yarışması"nın başvuruları başladı.

İlim Yayma Cemiyeti Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Uyanık, “Cemiyetimizin kültür faaliyetleri doğrultusunda; İstiklal Yolunda Şehit Şerife Bacı ruhunu yaşatmak ve gelecek nesillere taşımak, öğrencileri İstiklal yolunda Şehit Şerife Bacı ruhu hakkında araştırma yapmaya sevk etmek ve bu vesile ile Kastamonu halkının kurtuluş mücadelesinde gösterdiği kahramanlığı tanıtmak amacı ile geçtiğimiz yıl başlattığımız ve öğrenciler tarafından büyük ilgi gören yarışmanın heyecanına bu yıl üniversite öğrencilerini de dâhil ederek 2.ncisini düzenliyoruz. Geçen yıl milli ve manevi duygularımızı harekete geçirerek; bizleri adeta gözyaşlarına boğan eserlerle karşılaşmamız hepimizi çok gururlandırmıştı. Aynı heyecanı ve gururu bu yıl da yaşamak ümidiyle başvuru sürecini başlatıyoruz” dedi.

Son başvuru tarihi 27 Mayıs 2022 Cuma günü olan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kastamonu Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen protokoller doğrultusunda; Kastamonu’da ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin eserleri ile katılabilecekleri yarışmanın ödülleri ve şartnamesi iyckastamonu.org adresinde yer almaktadır.