Öğrencilerden 'Formasyon' Eylemi

Kastamonu Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi'nde öğrenim gören öğrenciler öğretmen olarak atanabilmek için alınması gereken formasyon eğitim belgesi alımına kota koyulması uygulamasını protesto etti.

  • 444
Öğrencilerden 'Formasyon' Eylemi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi son sınıf öğrencisi yaklaşık 50 öğrenci Kastamonu Üniversitesi tarafından formasyon eğitimi için 100 kişilik kontenjan ayrılması uygulamasını protesto etmek amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan 50 üniversite öğrencisi ellerindeki pankartlar ile seslerini üniversite yetkililerine duyurmaya çalıştı. Grup adına açıklama yapan Kastamonu Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencisi Canan Gültekin, Yüksek Öğretim Kurumu kararıyla formasyon eğitimi için 100 kişilik kontenjan uygulamasının öğrenciler arasında büyük üzüntüye yol açtığını söyledi.

İlahiyat Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi ve Beden Eğitimi Spor Meslek Yüksek Okulu öğrencileri olarak ideallerini gerçekleştirmek için Kastamonu Üniversitesi’ne geldiklerini ifade eden Canan Gültekin: “Üniversitemizin pedagojik sertifika programları Yüksek Öğretim Kurumu Başkanlığı tarafından mezuniyet aşaması ve mezun durumunda olan son sınıf öğrencilerine 100 kişilik kontenjan ayrılmıştır. Geleceğimizi etki eden bu konunun tekrar düşünülmesi için ilgili makamlara çağrıda bulunuyoruz. Eğer şimdi sesimizi duyuramaz isek bu zamana kadar okuduğumuz bölümün bize iyi bir şey olmaktan başka katkısı olmayacaktır. Formasyon bizim için ayrıcalık değil haktır. Haklarımızı almak için gerekli mücadeleyi yasal ölçüler içerisinde sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.

Öğrenciler olarak seslerinin duyurulup kontenjanların arttırılması talebinde olduklarını söyleyen Gültekin: “Bizler bu ülkeye hizmet aşkıyla yanıp tutuşan gençleriz. Öncelikli olarak yetkililerimizden ek formasyon talebimizin Yüksek Öğretim Kurulu’na iletilmesini talep ediyoruz. Aynı gaye ile burada ve Türkiye’nin her ilinde toplanan yüzlerce öğrencinin sesini duyuruyoruz. Gençliğin inancını yok etmeyeceğiz” diye konuştu.

MUHAMMED KÖMEÇOĞLU (İHA)