'Öğretmene Şiddet Son Bulmalıdır'

Eğitim Bir-Sen Kastamonu Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu, Aytaç Eruz Anadolu Lisesi'nde öğretmenini döven öğrenciye tepki göstererek öğretmene şiddetin son bulmasını istedi. 

  • 711
'Öğretmene Şiddet Son Bulmalıdır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eğitim Bir-Sen Kastamonu Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu, Aytaç Eruz Anadolu Lisesinde öğretmene şiddet olayının gerçekleştiğini belirterek, kimsenin öğretmen ve idarecileri şamar oğlanına çevirmesine izin vermeyeceklerini kaydetti.

Sancaktaroğlu, toplumda giderek artan ya da arttırılan şiddet olaylarının insan davranışlarını da etkilediğini ve yaşanılan sorunların çözümünde sıklıkla şiddete başvurulmaya başlanıldığını ifade ederek, “Devletin vatandaşla buluştuğu en uç noktası olan öğretmenlerimiz de şiddet davranışları ile karşı karşıya kalmakta ve görevlerini yerine getirirken sürekli yaşadıkları şikayet edilme tedirginliğinin yanı sıra şiddete maruz kalma kaygısı yaşamaktadırlar. Tehdit ile başlayıp darp etme ve yaralamaya kadar giden şiddet davranışları öğretmenlerimizin sağlıklı bir ruh hali içinde derse girme ve öğrencileri ile buluşmalarının önündeki en büyük engel olarak ortaya çıkmaktadır. Velilerimizin en değerli varlıkları biz öğretmenlere emanet edilen çocuklarıdır. Geleceğimiz olan çocuklarımızla ilgili yaşanılan problemlerin çözümü de aynı hedefte yürüyen eğitim dünyasının paydaşlarının karşılıklı diyaloğudur. Öğretmene yönelik en basitinden en ağırına kadar hiçbir şiddet türü yaşanan sorunların çözümü olmamıştır ve olmayacaktır. Türkiye’nin farklı yerlerinde her gün öğretmenlere yönelik bir şiddet haberi duyuyoruz. Geçtiğimiz hafta maalesef bir öğretmene şiddet vakası da ilimiz Aytaç Eruz Anadolu Lisesi'nde yaşanmıştır” dedi.

“KİMSENİN YAPTIĞI CEZASIZ KALMAMALI”
Sancaktaroğlu sözlerine şöyle devam etti: "Basınımız eğitimcilerin uğradığı şiddet kadar, saldırganların alacakları cezalara da yer vermelidir. Saldırganların hak ettiği cezayı almaları için var gücümüzle çalışacağız. Aytaç Eruz Anadolu Lisesi idareci ve öğretmenlerine geçmiş olsun dileğimizi iletiyoruz. Eğitim-Bir-Sen olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da eğitim çalışanlarımızın sonuna kadar yanında olacağız."