Okuma kampanyası kitaba ilgiyi artırdı

Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin'in başlattığı, "Okuyan Bir Tosya Hayalim Var" kampanyası sayesinde öğrencilerin ve vatandaşların kitap okumaya ilgilerinin arttığını söyledi.

  • 387
Okuma kampanyası kitaba ilgiyi artırdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Pişkin, 2 yıl önce başlattığı kitap okuma kampanyasının öğrenciler tarafından benimsenerek alışkanlık halini alması için her hafta farklı bir okulda öğrencilerle 20 dakika kitap okuyor.

Pişkin, Şehit Er Murat Çökmez İlkokulunda katıldığı kitap okuma etkinliği sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, kitap okuma alışkanlığının meslek hayatı boyunca en önem verdiği, en çok önemsediği çalışma konularından biri olduğunu anlattı.

Görev yaptığı yerlerde herkesin kitap okuması için çalışmalar yaptığını belirten Pişkin, "6 bine yakın öğrencisi olan Tosya'da da okuma alışkanlığının kazandırılması yönünde güzel çalışmalar yapılabileceğini düşünerek kampanya başlattım. Toplumun her kesiminde kampanyanın destekleniyor olduğunu görmek, halk eğitimden Kur'an kurslarındaki kursiyerlerimize, kahvehanelerden evlere kadar farklı mekanlarda da okumalar yapmak, beni çok mutlu etti ve umutlandırdı." dedi.

Bugüne kadar ilçede çok farklı okuma etkinlikleri düzenlediklerini dile getiren Pişkin, "Bugün kitap okuyan insan, çevresine ve yaşadığı topluma saygılı ve duyarlı olan insandır. Çünkü kitap okuyan bir insan, her türlü canlıya yaşama hakkı duyar. Çünkü kitap okuyan engellilere saygı duyar, hoşgörülü olur. İnsan olmak ve insanca yaşamak için kitap okumalıyız." ifadesini kullandı.