Ölmeden Önce Tek İsteği Yemek Yiyebilmek

Kastamonu'da bıçak ustası, yaklaşık 30 yıldır dişleri olmadığı için çorba ile besleniyor.

  • 904
Ölmeden Önce Tek İsteği Yemek Yiyebilmek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bıçak ustası, şimdiye kadar 100 kez dişlerini yaptırıp, 300 bin TL'ye yakın para harcamasına rağmen, sağlık bir şekilde dişlerine kavuşamadı.

Kastamonu'nun Hepkebirler Mahallesi Çilingir Sokak üzerinde bıçakçılık yaparak geçimini sağlayan Ahmet Cüroğlu, yaklaşık 30 yıldır dişleri olmadığı için çorba ile besleniyor. Şimdiye kadar 100'den fazla diş yaptıran ve operasyonlar geçiren Ahmet Cüroğlu, 300 bin TL'den fazla para harcadı. Diş ağrısından duramayan Cüroğlu, bu yüzden intiharı bile düşündüğünü ve artık dişlerine kavuşmak istediğini söyledi.

Ahmet Cüroğlu, "İnsanın ister istemez canı her şeyi çekiyor. Diş olmayınca her yemeği yeme şansınız olmuyor. Ama istediğiniz yemeği yiyemediğiniz zaman üzülüyorsunuz. Ben 30-35 yıldır bu çorbaya talim ediyorum. Teknoloji bu kadar gelişmişken, dişlerimi yapacak bir babayiğit arıyorum" dedi.

30-35 yıl önce dişleri çekilince ağzına bir daha diş uymadığını belirten Cüroğlu, "Burada dişlerimi yaptırdım, olmayınca Ankara'ya gittim. Ankara'da da bir çok kez dişlerimi yaptırmama rağmen sonuç alamadım. Bir süre sonra ağzımda ağrılar başladı. Özel bir kliniğe gittim, burada çiviler çaktılar. Yapay kemik oluşturmaya kalktılar. Kafes koyacaklardı. Tam 12 bin TL para harcadım. Şimdiye kadar en az 100 kez diş yapıldı, 300 bin TL'ye yakın para harcadım. Dişlerde ve etlerde hiçbir sorun yoktu, sinirler de alındı. Bir süre sonra çene eklem bozukluğu teşhisi konuldu. Bana şuanda her gittiğim yerde diş yapalım düzelir diyorlar, ben de yaşadıklarımı anlatıyorum. Şimdiye kadar 100 takım diş yapıldı ama olmadı diyorum. Ama bana inanmıyorlar, 'mümkün değil' diyorlar. Ankara Üniversitesi'ne gidip tekrar ameliyat oldum ve şuanda ağrım yok ama diş kullanma şansım da yok. Ben, bu teknolojide bunun nedeninin bulunmasını istiyorum" diye konuştu.


"DİŞLERİMİN AĞRISINDAN DOLAYI İNTİHARI BİLE DÜŞÜNDÜM"
Dişlerinin ağrısından dolayı intiharı bile düşündüğünü ifade eden Cüroğlu, "Çektiğim sıkıntılarımı kelimelerle ifade etmem mümkün değil. Ben, intiharı dahi düşündüm dişlerimin ağrısı dinmeyince. Şuanda ağrım yok ama çenem bir sağa bir sola kayıp duruyor" şeklinde konuştu.

30 yıldır çorba ile beslendiğini vurgulayan Bıçak Ustası Cüroğlu, şöyle konuştu: "Artık dişsizliğe razıyım, kabul ettim ama artık kulağımın olduğu bölgeden çenem kasılıyor, sağa sola kayıp duruyor. Gitmediğim doktor gitmediğim hastane kalmadı ama derdime bir çare bulamadım."

Ağzına diş yapılması durumunda dünyaya yeniden gelmiş gibi olacağını söyleyen Cüroğlu, "Eğer bana diş yapabilirlerse ben dünyaya yeniden gelmiş olacağım, diş demek benim için yeni bir hayat demek. Çünkü kuru bir yemek yiyemezsin, sert bir şey yiyemezsin, diş etlerinle bir şey çiğneyemezsin, insanın canı her şey istiyor. Geceleri insanın uykusu haram oluyor, artık doktora gitmekten korkuyorum. Her gün gözyaşı döküyorum, belki bir çare bulunur belki bir yerden bir umut doğar diye düşünüyorum. Allah'a her gün dua ediyorum" dedi.

(İHA)