'Orman köylüsü zor durumda'

CHP Kastamonu Milletvekili Baltacı, orman köylüsünün zor durumda olduğunu belirterek, yaşadığı problemi Meclis'te gündeme getirdi.

  • 1541
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'Orman köylüsü zor durumda'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, orman köylüsünün yakacak odun konusunda yaşadığı problemi Meclis’te gündeme getirdi.

Geçtiğimiz yıl bir ster yakacak odun için 104 lira ödeyen orman köylüsünden bu sene bir ster odun için 280 lira talep edildiğini belirten Milletvekili Hasan Baltacı, orman köylüsüne ihtiyacı kadar yakacak odun için zam uygulanmamasını ve yaklaşan kış mevsimi öncesi yakacak odun temini konusunda öncelik tanınması gerektiğini söyledi.

Kastamonu’nun Türkiye’de en çok orman köyüne sahip il olduğuna dikkat çeken Milletvekili Hasan Baltacı, “Kastamonu bir orman şehridir ve ülkemizin en çok orman köyüne sahip ilidir. Geçimini ve kışlık yakacağını ormandan karşılayan köylümüz, yakacak odun fiyatlarına yapılan yüksek zam nedeniyle yaklaşan kış mevsimi öncesi kendi yurdunda büyük mağduriyet yaşamaktadır. Geçtiğimiz yıl 1 ster odun için 104 lira ödeyen orman köylümüzden bugün 1 ster odun için 280 lira talep edilmektedir. Çok zor şartlarda hayatını idame ettiren orman köylümüze ihtiyacı kadar yakacak odun zam uygulanmadan, geçen yılki fiyattan verilmeli ve temini konusunda öncelik tanınmalıdır.” ifadelerini kullandı.

İl ve ilçe merkezlerine bağlı köyler için rakamın çok daha yüksek olduğunu aktaran Milletvekili Hasan Baltacı, akaryakıttaki yüksek artışa bağlı olarak zamlanan nakliye ücretleri de dikkate alındığında kırsalda yaşayan vatandaşların yaklaşan kış mevsimi öncesi karşı karşıya bırakıldığı tablonun büyük mağduriyetlere yol açacağını kaydetti.