Ormanlar Tehdit Altında!

Çam Kese Böceği ormanları tehdit ediyor.

  • 412
Ormanlar Tehdit Altında!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu’da Çam ağaçları üzerinde ki beyaz pamuklu tırtıl keseleriyle kendisini belli eden Çam Kese Böcekleri Küre-İnebolu-Abana-Çatalzeytin ilçelerindeki çevresindeki ormanları tehdit ediyor.

Bir kelebek türü olan tırtırların Kastamonu'nun ilçelerindeki çevresinde ki orman alanlarda hızla yayıldığını belirten vatandaşlar, konuyla ilgili olarak önlem alınması gerektiğini aksi takdirde çam ağaçlarının zarar göreceğini iddia ettiler. Bu tip zararlıların yeşili korumada zarar vereceğini vurgulayan vatandaşlar, yetkililerin bir an önce konuyla ilgili olarak mücadele etmelerini söylediler.


ÇAM KESE BÖCEĞİNİN ZARARLARI
Çam kese böcekleri ağaçlara kötü görüntü vermekle birlikte, arka arka gelebilecek tahribatlar sonucunda çam ağaçlarının zayıf düşmesine neden olarak kabuk böcekleri ve diğer canlıların ağaca gelmesine alt yapı hazırlıyor.

ÇAM KESE BÖCEĞİNİN MÜCADELESİ
Ormanlarda her yıl zarar yapan büyük bir atım kaybına sebebiyet veren bu zararlıya karşı geliştirilecek en etkili mücadele yöntemi olarak da çam kese böceği tuzağı gösteriliyor. Tuzağı çok etkili olduğu ve pupa olmak için ağaçtan inmeye çalışan tırtırların yok edebileceği ileri sürülüyor.

MUHAMMED KÖMEÇOĞLU (İHA)