Otopark İhalesi Gerçekleştirildi

Kastamonu Belediyesi tarafından Belediye Hizmet binası önünde yaptırılması planlanan otopark ihalesine bir firma talepte bulundu.

  • 915
Otopark İhalesi Gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Belediye Hizmet binasında Encümen Toplantı Salonuna gerçekleştirilen ihalede, Belediye Başkanı Tahsin Babaş başkanlık yaptı. Selvi İnşaat firmasının 19 yıl boyunca yap-işlet-devret modeliyle talepte bulunduğu otopark ihalesinde, gerekli incelemelerin yapılması sonrası evraklarında herhangi bir sorun çıkmadığı taktirde ihaleyi almaya hak kazandı.

İhale sonrası açıklamalarda bulunan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, kapalı otoparkın 400 araç alabilecek kapasitede olduğunu belirterek, “Hesaplamalar yaparken 25 metrekare olarak hesap ettik. Biraz yüksek hesapladık. Yoksa burası 400 araç alabilecek kapasitede bir yer olacak. Otoparkın yapılmasıyla birlikte çevrede parklanma açısından büyük bir rahatlama olacak. Şehir Parkı’nın olduğu bölgede ise, 200 araçlık bir otopark yine yapılıyor. Şehir parkı ihalesinin evraklarında da inceleme tamamlanmak üzere, onay aşamasındadır. Toplamda bu çevrede 600 araçlık bir otopark yapılmış olacak” dedi.

Kışla Parkı ile Belediye Caddesine kadar olan bölgede otoparkların yapılması sonrası parklanmayı kaldıracaklarını belirten Tahsin Babaş, “Bu otoparkları ana cadde üzerindeki park yapan araçlar doldurmadığı taktirde ana caddeye bağlanan ara sokaklardaki parklanmayı da yasaklayacağız. Belediyenin yanındaki ara, Emniyet Müdürlüğünün yanında ara gibi yerlerde parklanmaya yasaklanacak. Safalan Caddesi üzerinde parklanmaya tek şerit üzerinde izin vereceğiz” diye konuştu.

Park yapacak araçlara park yapabilecek yerler gösteremedikleri için parklanmayı yasaklayamadıklarını söyleyen Tahsin Babaş, “Yeni yapılacak otoparklarla birlikte bu sorunu ortadan kaldırmış olacağız. Park yapacak araçlarımıza yer gösterdiğimiz taktirde uygulamada sorun yaşamayız. Vatandaşımızda buna, makul ve mantıklı yaklaşır. Şu anda vatandaşımız otopark parası ödüyor” şeklinde konuştu.

Şehrin başka bölgelerinde farklı otopark projelerinin de bulunduğunu aktaran Tahsin Babaş, “Bu projeleri de bir yıl içerisinde tamamlayıp, şehrimizin parklanma sorununu da çözeceğiz. Parklanma konusunda biz çok sıkı bir denetim uygulayacuğız. Bunu Kastamonu haklıda benimser ve gerekli hassasiyeti de göstereceğinden eminim. Yeter ki arabasını koyacağı yakın yerde otopark olsun” ifadelerini kullandı.

Kastamonu’da eski KASKİ binasının bulunduğu bölgede en az 4 yıldızlı bir otel projesinin de olduğunu hatırlatan Tahsin Babaş, şöyle konuştu: “Geniş çaplı bu projeye 70 milyon TL civarı bir bütçe oluşturulmuş. Bizde elimizden geleni yapıp, yatırımcılarımızı destekleyeceğiz ve Kastamonu halkına sunucağız. Proje kapsamında firma, daha geniş bir alanda otel yapmayı planlıyor. Bu yüzden projenin uygulanacağı alanın arka tarafındaki arazilerden de satın almayı planlıyor. Bizde, bu otelin yapılması için her türlü kolaylığı firmamıza sağlayacağız. Böylelikle şehrimize vizyon katacak bir projeyi daha hayata geçirmiş olacağız”

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)