Oyuncu Aslan, Uyuşturucu İle Savaşını Anlattı

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Türk Tarih Kulübü'nün düzenlediği 'Gençlik ve Madde Bağımlılığı' konulu söyleşiye katılan işadamı ve oyuncu Mehmet Aslan, uyuşturucu ile savaşını anlattı.

  • 604
Oyuncu Aslan, Uyuşturucu İle Savaşını Anlattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen söyleşide oyuncu Mehmet Aslan, uyuşturucuya karşı başlatmış olduğu ve yürütücülüğünü üstlendiği “Gel Kardeşim” isimli sosyal sorumluluk projesi hakkında bilgi verirken Türkiye’de sentetik uyuşturucu kullanımının artmasının oluşturduğu büyük tehlikeye dikkat çekti. Proje dahilinde üniversite ve liseleri gezerek gerçekleştirdikleri söyleşilerde gençleri uyuşturucu kullanımına karşı bilinçlendirmeyi amaçladıklarını anlatan Aslan, “Gel Kardeşim Projesi bir hayat kurtarma projesidir. Uyuşturucuya karşı mücadele projesidir. Bu proje kapsamında gençlerimizi bilinçlendirmek, akabinde bu problemi yaşayan insanları hayata geri kazandırmak arzusundayız” dedi.

“Geçler uyuşturucuya meraktan ve genelde bir arkadaşının yönlendirmesiyle başlıyor” diyen Aslan, “Biz en azından bu iki arkadaştan birini bilinçlendirebilirsek o diğer arkadaşına ‘dur, kullanma’ demek bilincine erişecek” diye konuştu.

Projedeki sloganlarının “Uyuşturucu; din, dil, ırk, mezhep ayırt etmez, öldürür” olduğunu söyleyen Mehmet Aslan, bu problemi yaşayan insanların kim olduğunu, ne yaptığını ve nereden geldiğini önemsemeden yardımcı olmayı hedeflediklerini söyledi. Öğrencilere “Bu konuda sıkıntı yaşayan arkadaşlarınızı bizimle buluşturun ya da siz bizimle irtibata geçin” diyen Aslan, “Biz bu iş için varız. Biz kimseyi yargılamak ya da cezalandırmak istemiyoruz. Tek amacımız yardım etmek” ifadelerini kullandı.

Uyuşturucudan kurtulabilmenin ön şartının kişinin bunu arzulaması olduğunu belirten Mehmet Aslan, “Uyuşturucudan kurtulmak isteyen önce kendi özünde bu işten vazgeçmeyi isteyecek. İradesi buna yeterli olmadığı noktada biz iradesini güçlendirme konusunda destek vereceğiz” şeklinde konuştu.

Söyleşi, öğrencilerin konu ile ilgili sorularını Aslan’a yöneltmesiyle son buldu.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)