Öz Yeni Ay 4'üncü yaşını coşkuyla kutladı

Öz Yeni Ay Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, dördüncü kuruluş yılını pasta keserek kutladı.

  • 3742
Öz Yeni Ay 4'üncü yaşını coşkuyla kutladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Öz Yeni Ay Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Yusuf Öz, merkezin kuruluşunun 4’üncü yıldönümünde personeliyle birlikte pasta kesti.

Çeşitti ikramlarında yapıldığı pasta kesiminin ardından açıklamalarda bulunan Yusuf Öz, Öz Yeni Ay Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin 4’üncü yılına girmesinin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Merkezin kuruluşunda 30 öğrenci ile eğitime başladıklarına dikkat çeken Öz, “Şimdi 350 öğrenciye ulaştık. Siz değerli personelimin özverili çalışmaları sayesinde bu günlere geldik. Sizlerin değerli katkıları ile bugünlere geldik. 28 personelle öğrencilerimize hizmet veriyoruz. 4 yılda bugünlere geldik. Demek ki iyi yoldayız. Hepinizin bildiği gibi çok önemli bir kesime hizmet veriyoruz. Biz bu insanlara değer veriyoruz. Hizmet ettiğimiz insanlar aldıkları hizmetten memnun olmalıdır. Onları bağrımıza basarak hareket etmeliyiz. Biz inanıyoruz ki; sabır, sevgi, ilgi, azim, disiplin, kararlılık ve başarının geleceğine sonsuz inancımız olduğu için kısa zamanda bu günlere geldik. Kastamonu’muza ve çevresine en güzelini en iyisini sunmak ve Kastamonu’muza layık olmak en büyük arzumuzdur” dedi.

Kurumları bünyesinde fizyoterapi, zihinsel engelliler, yaygın gelişimsel bozukluklar, işitme engelliler, özel öğrenme güçlüğü, uzay terapisi, duyu bütünleme, karanlık oda eğitimi, refleksoloji, mind flex gibi dallarda eğitim verdiklerini ifade eden Yusuf Öz: “Öğretmenlerimizin birçoğu kendi dallarında üstün yetenekli olduğu gibi dil konuşmada da çok ileri derecede başarılı olmaktadırlar. Eğitim; duygularla oynamak değil, başarıyı hayata geçirebilmektir. Öz Yeni Ay ailesi olarak öğretmenlerimiz tarafından bu başarılar elde edilmekte; hem aileler hem de bizler öğrencilerimizdeki gelişimi gördükçe mutlu olmaktayız. Yapmış olduğumuz bu kutsal hizmetimizi bir ibadet gibi önemsiyoruz. Öz ailesi olarak eğitimde çok farklı alanlarda Kastamonu’muza hizmet etme düşüncelerimiz var. Devletimizin sunmuş olduğu bu imkan ve olanaklardan engelli bireylerimizin ve ailelerinin mutlaka yararlanması, eğitim gören tüm öğrencilerimizin eğitimlerini mutlak surette en iyi şekilde yapılmasının temini için kesinlikle eğitimlerini aksatmamaları gerekmektedir. Ülkemiz için engel tanımıyoruz sloganı ile Öz Yeni Ay ailesi olarak yolumuza devam edeceğiz. Ülkemizde engelleri; engellilerimizle beraber aşmamızın zorunlu olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

Öz Yeni Ay ailesi olarak Kastamonu’ya Engelliler Spor Kulübünü kazandırmanın onurunu yaşadıklarını kaydeden Öz: “Öz Yeni Ay Özel Eğitim kurumu olarak bireyleri spora yönlendirmek, bu durumu resmi bir şekilde yürütmek için Kastamonu Öz Yeni Ay Engelliler Spor Kulübünü kurmuş bulunmaktayız. Kulübümüz çeşitli dallarda sportif faaliyetler de bulunacaktır. Bu faaliyetler atletizm, masa tenisi, yüzme, bocce gibi birçok branşlarda faaliyet gösterecektir. Buradaki esas amacımız kurum olarak gelişimi bir bütün olarak düşünüp bu doğrultuda fiziksel, zihinsel, ruhsal gelişimleri artırmak için sportif faaliyetlere de önem vermekteyiz. Ayrıca kurmuş olduğumuz bu kulüp sadece kurumumuzun değil Kastamonu’muzundur. İlimiz bölgesi itibariyle sağlıkta geç kalmakla beraber yeni yapılan hastanemizin Kastamonu’ya yakışır bir şekilde olduğu ayrıca gurur vesilemiz olmuştur” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Yusuf Öz, öğrenciler, veliler ve kurum çalışanlarıyla birlikte yıldönümü pastasını kesti.

Kazım BOLAT