Özel Eğitim Merkezi Okulu Avrupa'dan Döndü

Kastamonu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan 'Engellilere Mesleki Eğitimde Avrupa Kalite Çerçevesinin İncelenmesi (Examining European Quality Assurance Framework of Disabled at Vocational Education )' projesi yurt dışı kurum ziyaretleri yapılarak tamamlandı.

  • 1076
Özel Eğitim Merkezi Okulu Avrupa'dan Döndü
TAKİP ET Google News ile Takip Et


01/02/2015- 07/02/2015 tarihleri arasında Belçika, İsveç ve İtalya’ ya eğitim ve kültürel faaliyetler amacıyla proje ortaklarıyla beraber hareketlilikler gerçekleştirildi.

Projeyle birlikte katılımcılar AB ülkelerinde engelli öğrencilerin tanılama, eğitim müfredatı, eğitim ortamları, eğitim materyalleri, okullarda farklılaştırılmış eğitim uygulamalarını ve kalite göstergelerini, kalite uygulamalarını görecek, teorik ve pratik bilgilerini güncelleme imkânı buldular.

Bütün bunların yanı sıra katılımcıların AB’ne bakış açıları güncellenmiş ve katılımcılar kendilerini dil konusunda geliştirerek AB’ne uyum sürecine katkı sağladılar.

Katılımcılar farklı bir ülkenin kültürünü yerinde tanıma fırsatı buldular ve kendi kültürlerini de tanıtma imkânı yakaladılar.

Bu proje sayesinde AB’deki  uygulamaların transferinin gerçekleştirilmesi için adım atılarak bizdeki iyi uygulamaların anlatılmasına imkân verildi. Projenin hareketlilik faaliyet kısmı başarıyla tamamlandı.