Özel İdare, Araç Parkurunu Yeniledi

Kastamonu İl Özel İdaresi, aldığı 37 yeni araçla araç parkurunu yeniledi.

  • 337
Özel İdare, Araç Parkurunu Yeniledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özel İdare hizmetlerinden kullanılmak üzere 13 milyon TL değerinde yeni alınan 20 adet kamyon ile 17 adet farklı araç, Kastamonu İl Özel İdaresine teslim edildi.

Araçların teslim töreninde konuşan Vali Şehmus Günaydın, Kastamonu İl Özel İdaresi olarak tarihinin en önemli çalışmalarından bir tanesini gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bundan sonra hizmet bekleyen köyler ve mahallelerimiz, daha kaliteli ve daha hızlı bir şekilde daha büyük hizmetlere kavuşabilecek. İlimiz çok geniş bir coğrafyada, merkez ve 19 ilçemizle beraber, yaklaşık bin 70 köyü, bunun dışında da 2 bin 700’e yakın mahallesi ile birlikte 3 bin 700 civarında yerleşim birimi olan bir bölgedir. Bu yüzden buralara hizmet götürmek çok kolay değil” dedi.

Daha kaliteli hizmet götürme adına araç parkurunu yenileme kararı aldıklarını söyleyen Vali Günaydın, “Arkadaşlarla yaptığımız çalışmalar sonucunda toplam 20 adet sıfır kamyon aldık ve bu kamyonların içerisinde distribütör görevi görecek iki tane kamyonumuz var. Bunun yanında ayrıca 1 adet Treyler, 3 adet Ekskavatör, 4 adet Greyder, 2 adet Yükleyici, 2 adet Beko Loder, 1 adet Silindir, 2 adet Dozer, 2 adet Hidrolik Kırıcı ve 2 adet çift kabinli kamyonet alındı. Bu araçların tamamı yaklaşık 13 milyon TL’ye mal oldu” diye konuştu.

Yeni alınan araçlarla birlikte sahada yüzde 20-30 civarında iş verimliliğinin artacağına inandığını ifade eden Vali Günaydın, “Bu yeni araçlarla, yüzde 20-30 iş verimliliği de artarak, hem iş miktarı açısından, hem de maliyet açısından İl Özel İdaremize çok büyük faydalar sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

Vali Günaydın, yeni alınan araçların 5 yıl geri ödeme şartıyla İller Bankasından kredi kullandırılarak alındığını sözlerine ekledi.

Doğa Kültür Köyü hakkında da bilgiler veren Vali Günaydın, şunları kaydetti: “Doğa Kültür Köyü için ikince kez ihaleye çıktık. Fakat şartnameyi değiştirmemize rağmen ihaleye talep olmadı. Daha ihale süresi tamamlanmış değil. Önümüzdeki haftaya kadar devam ediyor. Doğa Kültür Köyüne talipli çıkarsa buyursun gelsin görüşelim. Şartnameyi yeniden hazırlarız. Elimizden gelen kolaylığı sağlarız. Buranın mutlaka yatırımcılarla buluşması gerekiyor.”

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)