Özgecan Aslan'ın Amcası İHA'ya Konuştu

Özgecan Aslan'ın amcası Yaşasın Aslan, katillerin cezaevinde öldürülmesi olayını İHA'ya özel değerlendirdi.

  • 384
Özgecan Aslan'ın Amcası İHA'ya Konuştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özgecan Aslan’ın katillerinin cezaevinde öldürülmesi olayını İHA’ya özel değerlendiren Özgecan Aslan’ın amcası Yaşasın Aslan, "Bu caniler çok büyük vebal ile gittiler. Şu an acı çekiyor olmalarını ve bunun bedelini ödüyor olmalarını anlamlı buluyorum" dedi.

Yeğeni Özgecan’ı öldüren katillerin cezaevinde öldürülmesi olayı karşısında şaşkın olduğunu anlatan amca Yaşasın Aslan, "Olayı duyar duymaz yıkılıp kaldım. Fakat daha sonra, hep ailemizin, ağabeyimin, annesinin bir duruşu vardı. Bunları gözden geçirdim, kendi duygularımı gözden geçirdim. Nasıl olmalıyım? Bu olayın neresindeyim diye düşündüm. Üzüldüm. Üzüntüm, ölümün gerçekten bu kadar ucuz olmaması ile ilgili. Üzüntüm; ağabeyimin, annesinin, kardeşlerinin yaşadıklarını bilmeden ölmüş olmaları. Onu anlamış olmalarını isterdim. Üzüntüm, dünyada bu tip bir vahşete sahip olabilecek bu canilerin, onların yaşamlarını örnek alacak bir acı yaşamalarını isterdim. Bu kader mi? Biz nasıl kaderimizi yaşadıysak bu da bir kader. Sanırım onlar da kaderini yaşıyor. Kul hakkı ile ölünmemesi ile ilgili ayetlerimiz var. Bu caniler çok büyük vebal ile gittiler. Şu an acı çekiyor olmalarını, bunun bedelini ödüyor olmalarını anlamlı buluyorum" dedi.

Cezaevindeki olayın nasıl olduğunu bilmediğini söyleyen amca Aslan, "Bir bilgim yok ben de olanları basından takip ettim. Bizim yaşadığımız olaysa nasıl kader ise ne kadar engellenirse engellensin ilahi kaderin önüne geçemiyorsun. Yorum da yapmak istemiyorum" diye konuştu.
Amca Yaşasın Aslan, en kısa sürede Özgecan’ın mezarını ziyaret edeceğini söyledi.