Özlem Burma'dan otomasyon fuarı gezisi

Özlem Burma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, geleneksel otomasyon fuarını gezdi

  • 2674
Özlem Burma'dan otomasyon fuarı gezisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özlem Burma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi her sene çeşitli alanlarda öğrencilerine sanayiyi daha iyi tanıtmak ve lise eğitimleri sonrası lisans eğitimi veya çalışma hayatına zemin hazırlamak amacıyla düzenlenen teknik gezilerine bir yenisini daha ekledi.

Mekatronik dalı 11. sınıf öğrencileri, idareci ve öğretmenleri ile birlikte 22 yıldır aralıksız düzenlenen, Türk ve dünya endüstrisinin heyecanla beklediği, otomasyon alanında her türlü yeniliğin görülebildiği tek adres olan ve son yıllarda alanında dünyanın en büyük otomasyon fuarı olmaya aday İstanbul TÜYAP WİN Otomasyon 2015 fuarını ziyaret ettiler.Ayrıca eğitim amaçlı yapılan bu gezide Endüstriyel otomasyon ve mekatronikte dünya devi olan Festo fabrikasını; Marmara Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Fakültesi ve İstanbul’un Tarihi mekanlarını da gezdiler.

Özlem Burma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri bu gezi sonucunda hem Robot sistemleri, Elektronik, Hidrolik, Pnomatik ve Otomasyon sistemleri alanındaki en son gelişmeleri yakından görme ve tanıma imkânı bulmuş hem de İstanbul’daki tarihi ve turistik yerleri de gezerek kültürel bilgiler edinmiş oldular.

Geziye katılan öğrenciler okulun atölye donanımlarının  fuar ve Marmara Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Fakültesindeki teknolojiye yakın olduğunu, bu anlamda okullarının kıymetini daha çok anladıklarını ifade ettiler.