Öztanç:' Ödemeleriniz için beklemeyin'

SGK Kastamonu İl Müdürü Oktay Öztanç, bankalar aracılığıyla yapılan şahıs ödemeleri ile ilgili açıklama yaptı.

  • 1798
Öztanç:' Ödemeleriniz için beklemeyin'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Öztanç: “Sosyal Güvenlik Kurumu olarak sigortalılarımızın, işverenlerimizin, emeklilerimizin işlerini halledebilmeleri için uzun vakitler harcamalarının önüne geçmek, gerektiğinde hizmetleri, bizden hizmet alanların ayağına götürmek için son yıllarda reform niteliğindeki çalışmalar yapıldı ve yapılmaya devam ediliyor.

Bu çalışmalardan biri de bilindiği üzere Kurumumuza ait şahıs ödemeleridir. Kurumumuza ait şahıs ödemelerinin Bankalar aracılığıyla yapılmaya başlamasından sonra 4 bankayla protokol imzalanmasıyla birlikte ödemeler, kişilerin bu bankalardaki hesaplarına aktarılarak, vatandaşlarımızın 8-14 günlerini beklemeden tüm ödemelerini almaları sağlanmıştır. Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve Akbank’ ta kullanılabilir mevduat hesabı bulunan hak sahipleri için On-Line hesap tanımlandığında 8-14 tarih aralığını beklemeden her gün şahıs ödemeleri gerçekleştirilmektedir. Bu bankalarda tanımlı hesabı olmayan sigortalılarımıza da her ayın 8-14 günleri ödemeleri yapılmaktadır.

Sigortalılarımızın belirtilen bankalarda hesapları olmadığı taktirde ödemelerini sadece 8-14 günleri alabiliyor olması, Bankalarda yoğunluk yaşanmasına sebep olmaktadır. Bu yoğunlukların azaltılması ve yaşanması muhtemel aksaklıkların önüne geçilmesi için Ziraat Bankası ile yeni yapılan çalışma ile sadece bir defa geçerli olmak üzere Kurumumuzdan Şahıs ödemesi alan emeklilerin ve iştirakçilerin hangi bankada hesabı olursa olsun hesap cüzdanları ile Ziraat Bankasına gitmeleri halinde Ziraat Bankası diğer Bankalarla ilgili hesap tanımlaması yapılabilecek ve ödemeler kişilerin ilgili hesaplarına aktarılacaktır.

Sigortalılarımızın, emeklilerimizin ve iştirakçilerimizin, kısaca her kesimden herkesin kurumu olan Sosyal Güvenlik Kurumu şemsiyesi altında, Kurumumuzun hizmetlerinden faydalanan tüm vatandaşlarımızın, ödemelerini alırken uzun vakit harcamamak ya da ayın belirli günlerini beklememek için mutlaka hesap tanımlamalarını yaptırmaları gerekmektedir.

Bu vesile ile tüm Kastamonu halkının Mübarek Ramazan ayını kutluyor, sağlık ve esenlikler diliyorum."