Özünal "Muhtarların bir bütçesi olmalı"

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Özünal, köy ve mahalle muhtarlığı arasındaki ayrımın kalkması gerektiğini belirtti.

  • 770
Özünal &quotMuhtarların bir bütçesi olmalı"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özünal, Kastamonu Muhtarlar Derneğini ziyaretinde yaptığı konuşmada, son dönemde muhtarların özlük haklarında önemli gelişmeler olduğunu kaydetti.

Muhtarlıkların artık "devlet kapısı" olması gerektiğini söyleyen Özünal, "Devlet kapısı olduğunda ister köyde, isterse mahallede iki ayrı muhtarlık olmayacak. Muhtarlık müessesesi de devlet kurumudur. Köy muhtarlığının tüzel kişiliği var, diğerinin yok. Dünyanın başka bir yerinde böyle bir uygulama görülmez. Köy ve mahalle muhtarlığı arasındaki ayrımın kalkması lazım. Bu ayrımı ortadan kaldırmak için çalışıyoruz." dedi.

Muhtarların mühür parası almaması gerektiğini de ifade eden Özünal, "Muhtarların bir bütçesi olmalı. Ufak tefek işlerini kendi yapabilmeli. Bunun için imkanı olmalı. Devlet sosyal imkan sağlamalı. Bu sayede muhtarlar mühür parası almaz." diye konuştu.

Muhtar tanımının yapılmasını istediklerini aktaran Özünal, yetkilerin anayasada belirtilmesi ve bazı denetimler konusunda muhtarların yetkilendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Bir gazetecinin, Batman'da evli 68 yaşındaki muhtarın 19 yaşındaki bir genç kızla düğün yaptığı iddiasıyla ilgili sorusu üzerine ise Özünal, "Bu durumu tasvip etmiyoruz. Bizler kanaat önderleriyiz. Kanaat önderlerinin kapısından insanlar girer de çıkar da. Muhtarların topluma örnek olması lazım. Bu şekilde davranan muhtarlarımızın daha derli toplu hareket ederek topluma önder olması gerekir." değerlendirmesini yaptı.