'Özür borcunuz var'

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu'nun 'ispata davet ediyorum' sözüne, 'kaynak sizsiniz' yanıtını veren CHP'li Erbilgin, 'özür borcunuz var' dedi.

  • 2165
'Özür borcunuz var'

Kastamonu Belediyesi'nin temsil ve ağırlama giderleri üzerinden başlayan tartışmada CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, merak edilen söz konusu bilgilerin kaynağının Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu olduğunu söyledi.

Nasrullah Gazetesi'nin haberine göre; CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin'in Belediye'nin temsil ve ağırlama giderleri üzerinden geçtiğimiz günlerde yaptığı eleştirilere Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, Belediye Meclisi'ndeki oturumda şunları söylemişti:

"Özel Kalem'in harcamaları ile ilgili '10 milyon liranın üzerinde para harcadınız' dedi. Ben cevap vermeyecektim diye kendimi tuttum ama bütçesi 1 milyon lira olan Özel Kalem, 2,5 yılda 10 milyon lira parayı nasıl harcar. İspata davet ediyorum. Eğer ispat edebiliyorsa ben her türlü söylenen şeye razıyım. 10 milyon lira para harcadılar diye basın huzuruna çıkıp açıklamalar yapmak en hafif deyimiyle terbiye özürlü olmaktır. Çok ayıp. Hangi bilgileri nereden aldı, o rakamları kim verdi bilmiyorum. Fakat teyit edebilirdi. Sorma ihtiyacı bile hissetmeden çamur at izi kalsın politikaları kimseye bir şey kazandırmaz."

Bu ifadeler üzerine Erbilgin, önceki gece sosyal medyasından Başkan Vidinlioğlu'nun bu sözlerini de hatırlatarak yaptığı paylaşımda kaynağını açıkladı ve şunları söyledi:

"Sevgili gençler; hemşehrilerim, Kastamonulular. Eğer hakikat kıymetliyse siyasi görüşüne bakmadan doğrunun, haklının yanında yer alacaksak bu videoyu tüm Kastamonu'ya izletmenizi rica ediyor, sizlere emanet ediyorum. Kastamonu Belediyesi'nin 2019-2020 yılı temsil ve tanıtma giderlerinin 10 milyon 527 bin 977 TL olduğunu sizlerle paylaşmış, bunun gençlerimiz işsizken israf olduğunu, paranın çarçur edilmesi anlamına geldiğini belirtmiştim. Üzülerek gördüm ki; kendi belediyesinden ve kendi imzasından haberi olmayan Sayın Vidinlioğlu, 'Bu bilgileri nereden aldın, rakamları kim verdi' diyerek yalan söylediğimi ima etmiş, 'Eğer ispat edebiliyorsa ben her türlü söylenen şeye razıyım' diye kamuoyuna duyurmuştu. Biz belediye başkanından, daha sakin, kendinden daha emin olmasını beklerken, heyhat 'terbiye özürlü' ifadesini kullanmıştır. Hepimizin ailesi var, çocuğu var. Onların da izlediğini ve takip ettiğini düşünerek, bir belediye başkanına aklıma geleni söylemeyi doğru bulmadığım gibi parti anlayışımıza da uygun bulmam. Kastamonu Belediyesi temsil ve tanıtmada 2019 yılında 7 milyon 409 bin 525 TL, 2020 yılında 3 milyon 118 bin 451 TL, toplam 2 yılda ise 10 milyon 527 bin 977 TL harcamıştır. Bu israfın, bu şehrin parasının bu şekilde çarçur edilmesine içim razı gelmedi. Sayın Vidinlioğlu'nun altında imzasının bulunduğu Kastamonu Belediyesi 2019-2020 yılı faaliyet raporlarından bu bilgileri öğreniyorum. Sayın Vidinlioğlu bu bilgileri sizden alıyorum, rakamları siz veriyorsunuz. Söylenen her şeye razıyım demiştiniz, şimdi bir özür borcunuz var. Özür dilemenizi bekliyoruz. Biz Kastamonu'yu seviyoruz. Kastamonu, bu şehrin gençleri için büyüsün, gelişsin istiyoruz."