Parçal "Boş laflar üreterek Kastamonu'ya hizmet ettiğini sanıyor"

AK Parti Kastamonu İl Başkan Yardımcısı Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Güray Parçal "CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin'in Kastamonu Devlet Hastanesiyle ilgili yaptığı açıklamaların tamamı yanlıştır" dedi.

  • 1110
Parçal &quotBoş laflar üreterek Kastamonu'ya hizmet ettiğini sanıyor"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Parçal; "Kastamonu’nun çok meslekli ve çok memleketli bir CHP İl Başkanı vardır. Kendisi araştırmadan, soruşturmadan, gerçek dışı, kulaktan dolma bilgilerle kamuoyunda gündem yaratmaya çalışan her meslekten anladığını zanneden ‘CHP’nin kaos oluştur da nasıl oluşturursan oluştur’ zihniyetiyle hareket eden bu kişi, boş laflar üreterek Kastamonu’ya hizmet ettiğini sanmaktadır.

Hatta daha da öteye giderek teşkilatımızı ve Sayın İl Başkanımızı bölücülükle suçlayarak aynaya baktığında gördüğü zihniyeti bizlere anlatmaktadır. Öyle ki ülkemizin terör örgütleriyle büyük mücadele verdiği bu dönemde, terör örgütünü lanetleyemeyen bu yönde en ufak bir açıklama dahi yapamayan daha da ötesi terör örgütüyle aynı safta olan HDP’yi meclise sokmakla övünen bir CHP’nin parçası olan İl Başkanı, kendilerinin ayıbını defetmek adına karalama kampanyası başlatmıştır.

Büyük işler yapıyormuş edasıyla konuşmaya çalışan, ancak asıl niyeti partisinin içerisindeki kaosta taraf olduğu yönün başa gelememesiyle birlikte telaşa kapılarak belki de genel merkezin görevden alma korkusunu bastırmak adına karalama kampanyasına başlayan CHP İl Başkanı Erbilgin, bu ayak oyunlarıyla anca kendisini ve yanındaki yandaşlarını kandırabilecektir.

Kastamonu Havalimanı yapılırken merhum Valimiz Mustafa Kara, Milletvekillerimiz, İl Özel İdaremiz, AK Parti İl Başkanımız, Ticaret Odamız başta olmak üzere Sivil Toplum Kuruluşlarımız taşın altına ellerini koyarken Sayın Erbilgin neredeydiniz?

Kastamonu Havalimanı CHP döneminde değil ‘Halka hizmet Hakka hizmettir’ düsturuyla yola çıkan AK kadrolar tarafından kazandırılmıştır. Bu hizmet Kastamonu’da iktidar partisinin gücünü gösterdiği gibi Dünya Liderimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine yükseltme aşkıyla yapıldı.

Kastamonu Havalimanı, köylümüzün parasıyla değil Devlet Hava Meydanları ödeneği ve yapılan protokol çerçevesinde İl Özel İdaremizin makine parkının katkılarıyla yapılmıştır. Ayrıca ILS cihazı kurulmuştur ve çalışmaya başlamıştır. Bundan dahi haberi olmayan Sayın Erbilgin’in sözde eleştirileri aslında ilimizle ilgili bilgisizliğini de ortaya çıkartmıştır. Ve bu açıklamaların aslında ciddiyet dışı ve yalan olduğunun göstergesidir.

Azdavay Cam Teras yolunun ihalesi yapılmıştır. Sizlerin de belirttiği gibi yerli ve yabancı turistlerin çok ziyaret ettiği cam terasta Özel İdare kaynaklarıyla hayata geçirilmiştir.

Sizin anladığınız ama anlamak istemediğiniz bu hizmetler AK Parti döneminde hayata geçmiştir. AK Parti siyasetinde ayrı gayrı yoktur. Biz tüm Türkiye’ye hangi partiye gönül verirse versin tüm vatandaşlarımıza hizmet etmek adına kendini davasına adamış neferleriz. Karşılıksız olan bu sevdayı sizlerin anlamasını bizler zaten beklemiyoruz. Bizim gönül halkamızın genişliğini de bu nedenden ötürü idrak edebileceğini düşünmüyoruz.

Sayın Erbilgin, göğsünü gere gere Kastamonulu olabilmek için icraatın içinde olmak, doğruyu kabullenebilmek gerek. Yapılanları takdir edebilme erdemini gösterebilmek gerek. Hainliklere karşı halkının yanında durabilmek gerek. 15 Temmuz kalleş işgal girişiminde tüm Kastamonu, İstiklalini ve İstikbalini ecdadının izinden giderek savunurken onların yanında olmak gerek.

Bir diğer konu ise CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin’in kaymakamımız ve Valimiz ile ilgili sarf ettiği sözlerdir. Kendisini alışık olduğu tek partili CHP zihniyeti döneminden kurtaramayan Erbilgin, dikta döneminde kendi il başkanlarının Valilere ve Belediye Başkanlarına talimatlar yağdırabildikleri için bu olguyla hareket etmeye ve haddini aşmaya devam etmiştir. Kastamonu Valisi’ne ne yapması gerektiğini söyleyebilecek kadar ileri seviyeye giderek siyaset sınırlarını aşmıştır.

Sayın Erbilgin’in Kastamonu Devlet Hastanesiyle ilgili yaptığı açıklamaların tamamı yanlıştır. Kastamonu Devlet Hastanesi’ne günlük başvuru sayısı yaklaşık 4 bin ila 5 bin civarındadır.  Günlük ameliyat sayısı 80 ila 100, günlük yatış sayısı ise 200 ila 300 arasındadır. Yoğun bakım 60 yataklı ve yüzde yüz doludur. Çevre illerden ERCP, yaptırmak üzere sevk alınarak ilimize gelinmektedir. Yine çevre illerden hastalar ameliyat olmak için Kastamonu Devlet Hastanemize gelmektedir. Bir çok ilde olmayan Gastroenteroloji Uzmanı, Onkoloji Uzmanı, Endokrinoloji Uzmanı, Yoğun Bakım Uzmanı, Plastik Cerrahi Uzmanı hastanemizde vatandaşlarımıza hizmet vermektedir.

Acil kadrosunda 7 acil uzmanı, 25 pratisyen hekim bulunmaktadır. Bir çok il hastanesinde bu sayı bulunmamaktadır. Tabi ki bunlar Sayın Milletvekillerimiz, Sayın İl Başkanımız ve Sağlık İl Müdürlüğümüzün gayretleriyle olmuştur. Bize bunları anlatma ve doğru bilgiyi kendisine öğretme fırsatı verdiği için Sayın Erbilgin’e teşekkür ederiz.

16 yıllık AK Parti döneminde Kastamonumuz da görev yapan Sayın Milletvekillerimiz, Sayın İl Başkanlarımız ve teşkilatımızın her bir ferdi şehrimiz için önemli hizmetler yapmışlardır. Siz bu dönemleri takip etmediğiniz veya CHP döneminde utanç verici sıkıntıları hızlı unuttuğunuz yada unutturmak istediğiniz yaptığınız açıklamalardan anlaşılmaktadır. Ancak ne Türkiye artık eski Türkiye’dir ne de Kastamonu artık eski Kastamonu dur. Bu tür gerçek dışı açıklamalar ile Kastamonu gündemini meşgul etme hakkını siz kendinizde görseniz de biz hizmetlerimiz ile cevap vermeye devam edeceğiz. Bunun için sizler ne derseniz ne söylerseniz söyleyin kervan yürüyecektir. Türkiye gelişecek Kastamonu gelişecektir."