Pınarbaşı'da değerlendirme toplantısı

Kastamonu Valisi Mesut Yıldırım, Pınarbaşı'da ilçe yöneticileriyle toplantı yapıldı.

  • 739
Pınarbaşı'da değerlendirme toplantısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vali Yıldırım, İl Özel İdare Genel Sekreteri Zafer Karahasanoğlu ve beraberindeki heyeti, Pınarbaşı Kaymakamı Bekir Cansız, Pınarbaşı Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz, kurum amirleri, mahalle ve köy muhtarları, STK temsilcileri ve vatandaşlar karşıladı.

Şehit Ramazan Akkaya Yatılı Bölge Ortaokulu müsamere salonunda gerçekleştirilen toplantıda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından kaymakam Bekir Cansız ve belediye başkanı Mehmet Yılmaz ilçe hakkında Vali Yıldırım’a brifing verildi.

Verilen brifinglerin ardından vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyen Vali Yıldırım konuşmasını şu şekilde tamamladı:
’’Öncelikle bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Pınarbaşı’na ikinci gelişim. Bugünkü ziyaretimizde hem rakamlarla ilçemizi tanıyacak hem de ilçemiz hakkında tanıtıcı bilgileri alacağız. Ama ondan da öte başta muhtarlarımız, kamu görevlilerimiz ve ilçede yaşayan siz değerli vatandaşlarımızla kaynaşarak tanışmak için bu toplantılarımızı gerçekleştiriyoruz. Toplantılarımızı yaparken ilimizdeki yatırımcı kuruluşların yöneticileri de aramızda. İhtiyaçlarınızı, sorunlarınızı birinci elden sizlerin gözüyle görmek amacıyla yaptığımız bu değerlendirme toplantıları; ayrıca 2017 yatırım programlarımızı gerçekçi kılmak amacıyla başvurmuş olduğumuz bir yol.’’
Toplantıda; Pınarbaşı merkez ve köylerinin başta gelen sorunlarından olan yol ve su sorunu, yıllardır çözülemeyen konulardan biri olan ilçedeki lise binasının durumu, ilçe toplum sağlığı merkezindeki laboratuvar eksikliği ve diş ünitesinin yapımı, 2/b çalışmaları, ilçede mevcut olan mermer ocaklarının vatandaşlara ve doğaya verdiği zararlar, köylere hizmet götürme birliği araç parkının yenilenmesi konuları hakkında sorun ve talepler konuşuldu.

Vali Yıldırım; “Sınırlı kaynaklarımızla sınırsız ihtiyaçlarımıza cevap vermeye çalışıyoruz. İhtiyaçlarımızı imkânlarımız nispetinde ve kaynaklarımız ölçüsünde daha çok vatandaşımızın yararlanacağı hizmetlerde doğru kullanarak gidereceğiz. Allah hepimize muvaffakiyetler versin, yüzümüzü kara çıkarmasın.” dedi.

Toplantının ardından Vali Yıldırım ve beraberindeki heyet ilçenin önemli doğal güzelliklerinden olan Horma Kanyonu’nu ziyaret ederek yapımı devam eden yürüyüş parkuru hakkında yetkililerden bilgi aldı.