Polis ekipleri, özel güvenlik görevlisi personeline eğitim verdi

Kastamonu Emniyet Müdürlüğünde görevli polis ekipleri, şehir merkezinde özel güvenlik görevlisi olarak çalışanlara eğitim verdi.

  • 711
Polis ekipleri, özel güvenlik görevlisi personeline eğitim verdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Temel hak ve hürriyetlerin korunması ve kolluk hizmetlerinin tamamlayıcısı olan özel güvenlik hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik eğitim programlarına başlandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatları ile başlatılan bu proje çerçevesinde, ülke çapında özel güvenlik personeline yönelik bir eğitim programı ifa edilecek.

Bu program dahilinde yurt genelinde görev yapan tüm özel güvenlik görevlilerinin bilgi, beceri, tecrübe ve sunulan güvenlik hizmetlerinin kalitesinin arttırılması amacıyla etkili iletişim, genel kollukla ilişkiler ve aidiyet duygusunun geliştirilmesi, güvenlik tedbirleri ve özel güvenlik hukuku alanlarında eğitim planı hazırlandı. 81 ilde düzenlenen eğitim programı Ocak ayı itibariyle başlarken, 31 Mart’ta tamamlanması planlanıyor.

Gerçekleştirilen eğitimin Kastamonu programı ise, Ankara Özel Güvenlik Dairesi Başkanlığı’nda görevli Polis Başmüfettişi Asım Dursun ve Polis Başmüfettişi Salavat Mete Pınar tarafından Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonunda verilmeye başlandı. Kastamonu’da görev yapan özel güvenlik görevlisi personellerinin 12 Ocak’a kadar bu eğitimleri verilmesi hedefleniyor.