"8 Mart kadınların yüzyıllardır yürüttükleri mücadelenin simgesi"

CHP Kastamonu İl Kadın Kolları Başkanı Hakime Salman, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 443
&quot8 Mart kadınların yüzyıllardır yürüttükleri mücadelenin simgesi"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Salman; "8 Mart; kadınların toplumsal, siyasal, ekonomik, kültürel vb. yaşamın tüm alanlarında maruz kaldığı ayrımcılığa, şiddete ve sömürüye karşı yüzyıllardır yürüttükleri mücadelenin simgesidir.

AKP, kadın düşmanlığında sınır tanımayan, kadına ve çocuğa yönelik şiddeti, tacizi, tecavüzü ve ensesti verdiği fetvalarla meşru göstermeye çalışırken, ‘İkiyüzlü ahlakınız batsın’ diyen kadınlar olarak haykırmaya devam ediyoruz.

Fıtratımızı erkeklerle eşit görmeyen, annelik dışında bize yaşam şansı bırakmayan, sermayeye ucuz emek olarak bizleri değerlendiren, cinsiyetçi eğitim sistemi içerisinde kadınların rengini görünmez kılan erkek sisteme karşı 8 Mart bizim için tüm dünya kadınlarıyla dayanışmanın adıdır. Emeğimize, bedenimize ve kimliğimize yönelik tüm saldırılara karşı direnen kadınları Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak bir kez daha selamlıyoruz.

Ne giyeceğimize, nasıl yaşayacağımıza, kaç çocuk doğuracağımıza karışanlara, bedenimiz, emeğimiz, kimliğimiz üzerinde tahakküm kurmaya çalışanlara, makbul kadın yaratmaya çalışanlara tavrımız net!

Laiklik ilkesini ortadan kaldırmayı, kadınların kendi hayatlarının öznesi olmalarını ve karar alma mekanizmalarına katılmalarını engellemeyi, gerici politikalarla kadını eve kapatmayı, kamusal alandan dışlamayı şiar edinenlere, eşitsizliği fıtrattan görüp meşru göstermeye çalışanlara, kadını kul-köle görenlere tavrımız net!

Son 17 yılda kadın cinayetlerinin %1400 artış göstermiş olmasından sorumlu olanlara, kadın cinayetlerini ve cinsel saldırıları cezasız bırakanlara, kız çocuklarının evlenmesine olur verenlere, çocuk istismarcılarını affetme cüretinde olanlara tavrımız net!

Biz kadınlar; İktidarını sürdürmek için, kendi bekasından başka bir şey düşünmeyenlere, cinsiyetçi, ayrımlaştırıcı, kutuplaştırıcı ve düşmanlaştırıcı politikalar uygulayanlara mahkûm değiliz.

Ülkemizde ve dünyada ataerkil kapitalist sömürünün kadınların yaşamları üzerinde yarattığı ağır tahribatların sonuçlarıyla her gün daha fazla yüz yüze kaldığımız bu süreçte kadınlar baskılara boyun eğmiyor, yeryüzünün her yerinde direniyor, tarih yazıyor.

Biz kadınlar, AKP’nin biat eden toplum yaratmak amacıyla makbul kadın tarifine sığmayarak, görünen ve görünmeyen emeğimize, hayatımıza, bedenimize ve kimliğimize sahip çıkacağız."