AK Parti Bozkurt İlçe Başkanı Eren, ilk seçimi kazandı

Yerel seçimlerde AK Parti ile MHP arasında kıran kırana rekabetin yaşandığı ilçelerden biri olan Bozkurt'ta kazanan taraf AK Parti oldu.

  • 2217
AK Parti Bozkurt İlçe Başkanı Eren, ilk seçimi kazandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eski ilçe yönetiminin fesh olduğu Bozkurt’ta başkanlığa atanan AK Parti Bozkurt İlçe Başkanı Utku Eren girdiği ilk seçimde başarılı olmayı başardı. Başkan Eren, yüzde 53 oyla Bozkurt Belediyesini kazandıkları için mutlu olduğunu belirterek, yaptığı seçim değerlendirmesinde ilçe halkına teşekkür etti.

AK Parti olarak 2014’te kaybettikleri belediyeyi 2019 yerel seçimlerini “Sıkılmadık el, çalınmadık kapı ve girilmedik gönül kalmayacak” şeklinde çalışarak belediyeyi tekrar kazandıklarını açıklayan İlçe başkanı Eren, bu başarıyı dava arkadaşlarıyla uyum içinde çalışmasına bağladı.

AK Parti eski ilçe yönetimin fesh olmasıyla birlikte 26 Aralık’ta yetkilendirme belgesini aldığını kaydeden Eren, bu görev verilirken desteklerini esirgemeyen İl Başkanı Doğan Ünlü ve yönetimine milletvekillerimiz Hakkı Köylü ve Metin Çelik’e teşekkür etti.

Başkan Eren seçim değerlendirmesinde, “Mevlam ne eyler, ne eylerse hayır eyler” deyip Bozkurt İlçe Teşkilatı’nı Salih Taş, Murat Görsoy, Elif Kırık, Salim Karagöz, Salim Topçu, Cemal Karakaş, Şifanur Kırıştı, Mehmet Bozkurt, Adem Yaman, Ahmet Kalafat kardeşlerimizle oluşturduk. Bu ekip altı belediye başkanlığı aday adayı abilerimiz arasından seçilen Muammer Yanık etrafında birleşti. Bozkurt’un kaderini değiştiren bu ekibe AK Parti Kadın Kolları, AK Parti Gençlik Kolları, AK Parti Üniversite Teşkilatı, Belediye Meclis Üyeleri ve İl Genel Meclis Üyeleri ile beraber “sefer bizden zafer Allah’tan” düsturuyla sıkılmadık el, çalınmadık kapı ve girilmedik gönül kalmamalı diyerek seçim çalışmalarına başladık ve seçimi kazandık.” şeklinde konuştu.

BOZKURT YENİDEN AK BELEDİYEYE KAVUŞTU

Belediye seçimlerinde büyük organizasyonlar gerçekleştirdiklerini ifade eden Utku Eren, “Belediye Başkan Adayımız Muammer Yanık öncülüğünde gençler, muhtarlar, esnaflar, emekliler, Dünya Kadınlar Günü’nde kadınlarla ve bütün halka hitaben tanışma programları düzenlendi. Gençlere özel piknik ve maç programları organize edildi. İstanbul’daki gurbetçilerimiz de unutulmayarak dernek başkanlarımızla birlikte toplantılar düzenlendi. Bozkurtumuzun güzide esnafları ve sivil toplum kuruluşları ile devletimizin işleyişini düzenleyen bütün resmi daire kurum ve kuruluşları ziyaret edilerek adayımız tanıtıldı. Bu çalışmalarımız neticesinde 1 Nisan sabahı Bozkurtumuz yine yeniden AK Belediyecilik ile buluştu.”

HALKIN TERCİHİNE SAYGI DUYULMALI

Kendilerini destekleyen herkese teşekkür eden Başkan Eren, sözlerini şöyle tamamladı: ”Seçimde bize destek olan oy veren vermeyen herkese teşekkür ediyoruz. Mühim olan ilçe halkının takdiridir. O da tecelli etmiştir. İnşallah bu dönem ilçemize çok güzel hizmetler vereceğiz. Kendimize güveniyoruz.”

31 Martta yapılan mahalli idareler seçimlerinde Bozkurt ilçesinde 1924 oy alan AK Partili Muammer Yanık yüzde 53,25 oy oranıyla Belediye Başkanlığını kazanmıştı. MHP’li Bozkurt Ekeş ise 1510 oy alarak yüzde 41,79 oy almıştı. İl Genel Meclisinde ise iki parti birer üye göndermeyi başardı.