AK Parti'li Çalık "Kastamonu'nun sorunlarını çözeceğiz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Bugün sosyal politikalara ayrılan bütçe 1,6 milyar liradan 50,3 milyar liraya çıktı. 2002'de 112 milyar lira olan Türkiye bütçesinin yarısı kadarını biz sosyal yardımlar ve sosyal hizmetlere ayırıyoruz." dedi.

  • 730
AK Parti'li Çalık &quotKastamonu'nun sorunlarını çözeceğiz"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çalık, Kastamonu Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen "Sosyal Politikalarda Gönül Adımları, Kastamonu'yu Dinliyoruz" programında yaptığı konuşmada, anayasada var olan sosyal devlet anlayışını yerleştirmek ve uygulamak adına 2002'den bu yana politikalarını güçlendirdiklerini söyledi.

"Sosyal devlet" ifadesinin 2002'den önce sadece anayasada geçen bir kavram olduğunu dile getiren Çalık, "2002 yılından beri sosyal yardımlar, sosyal devlet, sosyal güvenlik kapsamında yaptığımız çalışmalarla önemli adımlar attık. Sosyal adalet ve sosyal refahı sağlamak için çalışmalarımızın üzerine her geçen gün bir tuğla daha koyuyoruz." diye konuştu.

Sosyal politikalara ayrılan bütçenin sürekli arttığına işaret eden Çalık, şunları kaydetti:

"2002'den önce darbeler, sağlık skandalları, ekonomik krizler, zamlar, haksızlık ve hukuksuzluklarla batmış bir bütçe vardı. Bugün sosyal politikalara ayrılan bütçe 1,6 milyar liradan 50,3 milyar liraya çıktı. 2002'de 112 milyar lira olan Türkiye bütçesinin yarısı kadarını biz sosyal yardımlar ve sosyal hizmetlere ayırıyoruz. Şu anda 645 milyar lira olan bütçemizin 50 milyar lirasını sosyal yardımlara ayırmanın en önemli gerekçesi, sosyal refah ve sosyal adaleti sağlamaktır."

Çalık, Kastamonu'da hangi politikaları uygulamaları gerektiğini tespit etmek ve bugüne kadar yapılan bütün çalışmaları tekrar ele almak istediklerini anlatarak, "Ekonomiden sağlığa, sosyal politikalardan siyasete kadar iletebileceğiniz tüm konuları bize bildirin. Kastamonu'nun röntgenini çekip sorunların çözümü için neler yapabileceğimiz konusunda çalışmalar yapacağız." ifadelerini kullandı.

Programa, AK Parti Kastamonu milletvekilleri Metin Çelik ve Murat Demir, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, AK Parti İl Başkanı Halil Uluay ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.