AK Partili Karacan, STK temsilcileriyle buluştu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, "Sanayisi, tarımı, eğitimiyle hangi dalda olursa olsun, illerimiz büyürse Türkiye büyür. İllerimizin kalkınması, marka şehirler olması için mücadele etmesini arzu ediyoruz." dedi.

  • 640
AK Partili Karacan, STK temsilcileriyle buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz'i ziyaret eden Karacan, daha sonra belediye tarafından hayata geçirilen Bakırcılar Çarşısı Cephe İyileştirme ve 2. Etap Sokak Sağlıklaştırma Projesi'nin başlaması dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.

Karacan, burada yaptığı konuşmada, AK Parti'nin şehirlerin gelişmesi için her alanda çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Kastamonu'nun çok güzel bir şehir olduğunu dile getiren Karacan, "Kastamonulular olarak şehrinizle övünebilir, gururlanabilirsiniz. Belediye başkanımız da tecrübeli bir arkadaşımız, o da Kastamonu'ya çok şey katacaktır. Kastamonu'da kendimi şehrimde gibi hissettim." ifadesini kullandı.

Daha sonra Kastamonu Belediyesi Grand Moni Düğün Salonu'nda sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelen Karacan, sivil toplum kuruluşlarının sorunlarını Ankara'ya iletmek için illeri ziyaret ettiklerini aktardı.

Kastamonu'da birlik beraberliğin üst seviyede olduğuna işaret eden Karacan, "Bu, illerde olması gereken en önemli özelliklerden biri. Birbiri ile birlikte durabilen, birlikte hareket eden valimiz, siyasetçimiz, belediye başkanımız ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerimiz var. Kastamonu kısa sürede önemli yerlere gelebilir." değerlendirmesinde bulundu.

Üniversitelerin şehirle iç içe olması gerektiğini vurgulayan Karacan, şehrin gelişmesine katkı sağlaması için yönlendirilmemesi halinde üniversitelerin kampüs içine kalacaklarını söyledi.

Kalkınmanın yerelden başladığına dikkati çeken Karacan, "Eski bir oda başkanı olarak söylüyorum, tüm dünyada kalkınma yerelden başlamış, genele gitmiş. Eğer Kastamonu gelişir, büyürse Türkiye büyür. Sanayisi, tarımı, eğitimiyle hangi dalda olursa olsun, illerimiz büyürse Türkiye büyür. İllerimizin kalkınması, marka şehirler olması için mücadele etmesini arzu ediyoruz." diye konuştu.

Karacan, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden şehirlerinde gördükleri aksaklıklarla ilgili kendilerine bilgi vermelerini isteyerek "Şehrimiz ve ülkemiz için, 2019 için bize ne görev düşüyorsa yazın. Taleplerinizi hangi düzeyde olursa olsun ilgili kurumlara ileteceğiz ve sizlere dönüş yapacağız. Benim görevim sizlerle hükümet arasına köprü olmak." dedi.

AA