"Atatürk, modern ve çağdaş yapıyı dünyaya Kastamonu'dan duyurmuştur"

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Hikmet Erbilgin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kastamonu'ya gelişleri, Şapka ve Kıyafet İnkılabının 94. Yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 312
&quotAtatürk, modern ve çağdaş yapıyı dünyaya Kastamonu'dan duyurmuştur"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erbilgin yazılı mesajında; "Atatürk’ün Kastamonu’ya Gelişi Şapka ve Kıyafet İnkılabının 94. Yılı kutlu olsun. Kastamonu halkının çok büyük bedeller ödediği Kurtuluş Savaşı’yla kazanılan bağımsızlığımızın sağlam temellere dayandırılarak yaşatılması, Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaş medeniyetler seviyesinde yerini alabilmesi için önemli devrimlere imza atan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, çağdaşlaşma atılımları içinde, şapka ve kıyafet devrimine ayrı değer vermiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyetinin modern ve çağdaş yapısını tüm dünyaya bundan 94 yıl önce Kastamonu’dan duyurmuştur. Kastamonu ve Kastamonulular bununla ne kadar övünse azdır.

Bu devrimle asıl yapılmak istenen zihniyette değişikliktir. Bu devrimlerin korunması ve geliştirilmesine bugün, dünkünden daha çok ihtiyaç vardır.

Bu sebeple Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kastamonu’ya gelişleri, Şapka ve Kıyafet İnkılabının 94. Yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum."