Babaş: 'Kastamonuspor şampiyon olacak'

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonuspor'un bu yılda şampiyon olacağını söyledi.

  • 1173
Babaş: 'Kastamonuspor şampiyon olacak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Kastamonuspor 1966’nın bu yılda güçlü bir kadro kurduğunu ve ligde de şampiyon olacağına inandıklarını söyledi.

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele edecek olan Kastamonuspor 1966’nın, bu yılda ligi birinci sırada bitirebilecek güçte olduğunu belirterek, bu yönde bir kadro oluşturduklarını kaydetti.

Kastamonuspor 1966’nın kişilere bağlı olmasını istemediğini söyleyen Başkan Babaş, “Bugün ben varım, yarın bir başkası olacaktır. Ben varken iyi, ben yokken kötü olmasın. Kurumsallaşmalıyız. Ne zaman ki aynı statüde gidebiliyorsak işte o zaman başarı sağlamış oluruz. İvmesi iyi giden bir sistem var, bunun bozulmasını istemem. Kastamonuspor 1966 Kastamonu’nun takımıdır. Burada bir başarı varsa herkesin başarısıdır. Biz Kastamonu’da milliyetçilik ruhunun pekiştirilmesi için bu spora destek veriyoruz. Kastamonu’nun en iyi tanıtımını sporla yaptık. İsmimizi en iyi sporla duyurduk. Büyük bir turizm aracı bence. Kastamonu işadamlarımız ve bu işe gönül verenlerden destek istiyoruz. İvmesi iyi giden bir sistem var, bunun bozulmasını istemem” dedi.

Kastamonu Belediyesi olarak il merkezinde ciddi projeler yürüttüklerini ve hayata geçirmeye çalıştıkları tüm projelerin takipçisi olduklarını aktaran Belediye Başkanı Tahsin Babaş, 2 yılda birçok belediyenin yapamadığı kadar çok projeyi hayata geçirdiklerini ifade ederek, hiçbir belediyenin bu kadar kısa zamanda fiziki açıdan çalışma yapmasının mümkün olmadığını belirtti.

Başkan Tahsin Babaş, “Ekiplerimizle beraber bu işleri başardık. Belediyecilik bir ekip işidir ve ekibimizle beraber çalışmaya da devam ediyoruz. Kastamonu Belediyesi olarak iddialıyız. Her babayiğidin harcı değildir. Sadece laf söylemekle olmuyor. Bu kadar olumsuz nedenlere rağmen çalışmalarımızı aksatmadık. Bir dönemde tek bir proje haricinde bir çalışma yapılmasına gözümüz almazken şimdi adeta şantiye gibi çalışıyoruz. Eleştirilmekten çekinmiyoruz ancak yapılan eleştirilerin de doğru olması gerektiğini düşünüyoruz. Eğer yapmamışsak, eksik yapmışsak ya da farklı bir durum varsa sorunun temelden çözülmesi için de elimizden gelenin en iyisini yapmaya hazırız. Yeter ki bu memleket için birlikte çalışalım” diye konuştu.

Kastamonu’da bir çok noktada belediyenin çalışmalarının açıkça görülebildiğine dikkat çeken Başkan Babaş, kısa zamanda yapımı devam eden projeleri hayata geçirerek vatandaşların hizmetine sunmayı planladıklarını ve sadece atık su arıtma projesi konusunda biraz sıkıntı yaşandığını, Avrupa Birliği projelerinin yavaş ilerlediğini, 2008 yılından beri uğraştıkları projeden sonuç alamazlar ise İller Bankası kanalıyla projenin hayata geçirileceğini belirtti.

Yaptıkları hiçbir yanlış iş olmadığının altını çizen Başkan Babaş, “Tüm çalışmalarımızı göz önünde yapıyoruz. Fikir alıyoruz. Cumhuriyet Meydanı ile ilgili bir fikir ortaya sunduk. Çeşitli görüşler ortaya çıktı. Görüşleri önemsiyoruz. Kastamonu halkı ne isterse onu yapacağız. Dokuyu bozmadan gereken ne ise yapacağız. Bugüne kadar tarihi doku ile ilgili bir şey yapamamıştık. Ancak bundan sonra tarihi dokunun korunmasına yönelik her türlü tedbiri alacağız. Özellikle mahalle sakinleri ile sürekli irtibat halindeyiz. Sorunları birinci ağızdan duyarak çözüyoruz. Arsa satışlarımız eleştiriliyor. Sattığımız kadar da aldık. Taşköprü yolda 8 bin 500 metre Telekom’un arazisini aldık. Belediyenin gayrimenkul sayısını çok arttırdık. Yeri geldiğimizde vatandaşın işinin çözülmesi noktasında da satışlarımız oluyor. Biz üzüm yemek istiyoruz, bağcıyı dövmek istemiyoruz. Bağcıyı dövmek isteyen varsa da Kastamonuluları da karşılarında görürler. Tartışalım ama dedikodu etmeyelim” şeklinde konuştu.

Güneykent projesine de değinen ve projenin bakanlıkta onay beklediğini anlatan Başkan Babaş şöyle konuştu: “Güneykent’te 2 milyon metrekare gibi bir hazine arazisi var. Bu alana TOKİ’nin konut yapması için elimizden geleni yapacağız. İmar çalışması tamamlanarak bakanlığa gönderildi. Ayrıca Cezaevi’nin orada bir arazi vardı. Bu alanda asgari ücretliler için konut yapmayı planladık ama o zaman il bürokrasini aşamadık. Bu büyük bir kadersizliktir. Orman vasfını yitirmiş alan tekrar ormana çevrildi. Orada kim yanlış yaptıysa, Kastamonu’ya zarar vermiştir. Planlamamız artık havalimanına doğru. O konuda da art niyetli söylemler oldu. Fakat orası 10 yıl önce İl Özel İdaresi tarafından çevre planlamasında kentsel gelişim alanı olarak işaretlenmiş. Orayı da imara açmak kadar doğal bir şey yok. Orada işlerimiz normal olarak yürüyor. Ayrıca Kuzeykent ve Candaroğulları Mahallesi ile ilgili revize alan çalışmalarımız devam ediyor. 400 dönüm araziyi imara açacağız. Belirlenen alanda tamamen kamu yararına binalar, bir şehir stadyumu, asri mezarlık, yurt yerleri, özel eğitim alanları ve sağlık alanları olacak. Konut olmayacak.”

Kastamonu’da yapılması planlanan KastaMall projesi hakkında bilgiler veren yatırımcı firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldız ise, “KastaMall AVM, otel ve rezidans olarak bir konsept bir projedir. Proje alanın yetmeyeceği düşünülerek, yandaki cami alanı da istenmiştir. Yeni camii inşaatımızda yüzde 80’e geldi ve 10’uncu ayda ibadete açılacak. Projenin altyapı çalışmaları 1 hafta içinde başlayacak. Bayramdan sonra da süreç devam edecektir. Projenin bitiş süresi 30 aydır. Projenin maliyeti 120 milyon TL’dir” ifadelerini kullandı.