Babaş, Mahalle Muhtarlarıyla Buluştu

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, 30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde verdikleri her sözü yerine getirdiklerini ve getirmeye de devam edeceklerini söyledi.

  • 515
Babaş, Mahalle Muhtarlarıyla Buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

BAŞKAN BABAŞ, MAHALLE MUHTARLARIYLA BULUŞTU 
- KASTAMONU BELEDİYE BAŞKANI TAHSİN BABAŞ; “VERDİĞİMİZ HER SÖZÜ YERİNE GETİRİYORUZ”

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA) - Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, 30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde verdikleri her sözü yerine getirdiklerini ve getirmeye de devam edeceklerini söyledi. 

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, 19 mahalle muhtarıyla bir araya geldi. Belediye binasında mahalle muhtarlarına yemek ikram eden Başkan Babaş, muhtarların sorun ve taleplerini dinledi. Belediyede yürütülen çalışmalar hakkında muhtarlara bilgiler veren Başkan Babaş, gerçekleştirdikleri bu tür toplantılarda mahalleler hakkında istişarede bulunduklarını ve gereken çalışmaların yapılaması noktasında muhtarlarla birlikte hareket ettiklerini söyledi. Başkan Babaş, bu tür istişarelerde muhtarların çok önemli kişiler olduğunu kaydetti.

“NE GÜNLERDEN NE GÜNLERE GELDİK”

Kastamonu’da istihdamı arttırmak ve işsizliği tamamen ortadan kaldırmak için çözüm yolları aradıklarını anlatan Tahsin Babaş, “İstihdamı hızlandırmamız, bunun için çalışmalar yapmamız lazım, onun içinde proje üretmek gerekiyor. Yatırımlara başlamamız lazım. Çöp toplanmıyor, kanalizasyonum akmıyor şudur budur hiçbir şey yok. Bundan da mutlu oluyorum. Benim işe başladığımda Kastamonu’nun yüzde 50’sinde su akmıyordu. Her mahalleden 8-10 kişi hanımlarımız belediyenin önüne dururlardı, ben camdan atlar giderdim. Allah’a şükür ne günlerden ne günlere geldik. Günlük problemleri ekiplerimiz ciddi manada çözüyorlar” dedi.

“BİZİM BİR MAHALLEMİZ DÜNYAYA BEDELDİR”

Kastamonu’nun tarih ve kültürel açıdan zengin bir şehir olduğuna dikkat çeken Tahsin Babaş, “Atabey Mahallesi, Akmescit Mahallesi, İsmailbey Mahallesi gibi mahallelerin tarihi mahallelerimizdir. Karabük’ün bir mahallesi mi olacağız hesabı yapılıyor ya hani, bizim bir mahallemiz dünyaya bedeldir. Bu konuda polemiğe girmek istemiyorum esasında da olaylar yanlış yerlere yönlendiriliyor. Ama şehrimi de her yönüyle korurum, hiç kimseye de laf söyletmem. Kim olursa olsun. Çünkü biz geçmişi ile övünen bir milletiz, geleceği ile de övünmek istiyoruz. Bunun için çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Onun için eski Kastamonu dediğimiz Hisarardı, Atabey Akmescit, Cebrail, İsfendiyar, Hepkebirler, Yavuz Selim Mahalleleri’nde ciddi manada çalışmalar ve projeler başlattık. Ne yapacağız buralarda? Kültürel varlıklarımızı bir an önce ayağa kaldırmamız lazım. Her mahallede bulunan konaklarımız, yıkık dökük vaziyette duruyor. Buradaki mülkiyet sahiplerinin buna belki imkânları yok belki mirasçıları çok. O kadar çok zorluklar var ki; bunlar bir türlü hayata geçirilemiyor. Ama biz artık onlara bakmıyoruz. Elimizdeki imkanlar doğrultusunda kaynak ta bulmak kaydı ile bu konakların hepsinin rölöve ve restorasyonunu yaptırıp bir an önce Kastamonu’ya kazandırmak istiyoruz. Bu çalışmalarımızı ev bazında, sokak bazında ve bölge bazında yapacağız” şeklinde konuştu.

Kastamonu Kalesi ve civarında restorasyon ve rölöve çalışmaları kapsamında yeni bir proje hazırlıkları içerisinde olduklarını aktaran Babaş, “Bu proje, iki yıl sürecek. Projenin sadece bedeli 10 milyon TL tutuyor. Şimdiye kadar tarihi ve kültürel değerleri ayağa kaldırmak konusunda ciddi çalışmalarımız oldu. Biz bunu yapmayı kafaya koyduk. Çünkü bir yerinden başlamak lazım, şimdi yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

“ESKİ KASTAMONU KENTSEL DÖNÜŞÜM İLE OLACAK”

125. Yıl Caddesi başta olmak üzere şehrin çeşitli noktalarında başlanan sokak sağlıklaştırma çalışmalarına da değinen Başkan Babaş, belediye tarafından alınan ve ayağa kaldırılmaya çalışılan konaklara işaret ederek, şunları kaydetti: “Şehrimizde bu işler kentsel dönüşüm ile yapılacak. Kentsel dönüşüm demek o binayı yıkıp yerine yüksek katlı bina yapmak değil. Eski tarihi binaların yanında, zamanında yapılmış yıkık dökük betonarme binalar var. Bunları temizlemek gerekiyor. Bu da kentsel dönüşümle olacak. Yedi katlı binalar var onları da kentsel dönüşümle yapacağız. Onun için bizden rezerv alanı isteniyor. Biz de rezerv alanımızı belirledik. Kuzeykent Mahallesi bölgesinde yaklaşık 800 dönüm bir araziyi rezerv alanı olarak ilan etmek üzereyiz. Tabi bunun bakanlar kurulundan çıkması lazım. Bu bölgede yeni konutlar yapılacak. Kentsel dönüşüme tabi tutulacaklar buraya yerleştirilecekler. Senin evini aldık sen nereye gidersen git diye bir şey yok”

“ŞEHİR İÇİ SERVİSLERİ İÇİN HALKTAN BÜYÜK TALEP VAR”

Şehirlerarası Otobüs Terminalinden kalkan servis araçları konusunda da değinen Başkan Babaş, servis araçları konusunda vatandaşlardan büyük talep olduğunu ve otobüs firmalarıyla bu noktada yeniden görüşme yapacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu: “Şuanda onlar kendi istek ve iradeleriyle onu kaldırdılar ama halkımızdan büyük talep var. Özellikle öğrencilerimiz. Memleketimizden geldiğimiz zaman hemen araç buluyorduk şimdi neden kaldırıldı diyorlar. Kaldırılma işinde belediye olarak bizim hiç suçumuz günahımız olmamasına rağmen belediye kaldırdı ibaresi kullanılıyor. Bu da bizi yaralıyor. Onun için ben kaldıran konumunda değil işi yapan konumunda olmak istiyorum”

Otobüs firmalarıyla yeniden görüşme yapacaklarını vurgulayan Belediye Başkanı Babaş, şehir içi servislerinin tekrar kullanılması noktasında belediye olarak otobüs firmalarına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, 65 yaş ve üstü vatandaşların ücretsiz ulaşım sorununu da yakında çıkacak yönetmelikle çözüme kavuşturmayı planladıklarını aktardı. Babaş, “Bunları uygulayan firmalar için hükümet tarafından çıkarılan yönetmelikle bir opsiyon tanıyacaklar. Ondan sonra biz de uygulanması için gerekeni yapacağız” dedi.

“2 KATLI YERALTI OTOPARKINA BAŞLIYORUZ”

Kastamonu Belediyesi tarafından uygulamaya konulan parkomattan şimdiye kadar herhangi bir şikayet duymadıklarını belirten Başkan Babaş, “İnsanlar, kendi şahsi çıkarlarına dokunulduğu zaman bu şekilde hoplamaması gerekiyor. Hiç kimse kusura bakmayın. Sen, kiralık araçlarını oraya çekeceksin diye, biz bu parkomat uygulamasından vazgeçeceğiz. Böyle bir şey olmaz. Burası boş değil, burada bizler varız. Kendi çıkarların için parkomat uygulamasını eleştiremezsin, yok pahalıymış falan diyemezsin. Parkomat uygulaması, bizim projelerimizin ilk aşamasıdır. İSBAK projesi kapsamında trafik düzenlemesi Belediyemizde 4 yıl önce başladı. Bu projenin içerisinde parkomat uygulaması da bulunuyor. Parkomatla, ana caddede vatandaşların otoparklara çekilmesi uygulamasıdır. Bu kapsamda da çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.

Parkomat ile birlikte Barutçuoğlu Alışveriş Merkezi önünde yerin altına iki katlı otopark yapacaklarını anlatan Belediye Başkanı Babaş, şöyle devam etti: “İki katlı yer altı otoparkında 380 araç olacak. Yani, ana cadde üzerinde en yoğun zamanda yaklaşık 300 araç park edebiliyor. Buda ana cadde üzerinde parklanmaya çözüm olmuş oluyor. Bunun proje çalışmaları devam ediyor. Bunun dışında okullarımızla ilgili de çalışmalarımız var. Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı ile görüşmelerimiz sürüyor. Yönetmelikle değişiklik öngörülüyor. Bu değişiklik yapıldığı zaman okul bahçelerimizin altıda otopark olarak değerlendirilebilecek”

Ayrıca Şehir Parkı projesinin bulunduğunu ve burası ile ilgili problemleri çözdüklerini açıklayan Babaş, şunları söyledi: “Projenin içerisinde tescilli küçük bir parsel bulunuyordu. Bu proje, bu parsel yüzünden 20 yıldır yapılamadı. En son Anıtlar Yüksek Kurulundan görevli arkadaşları buraya getirip, bu parsel sorunun çözdük ve yılbaşından sonra Şehir Parkına da başlıyoruz. Şehir Parkının altında da 200 araçlık yine otoparkımız olacak. Bunlar ciddi projeler ve ciddi çalışmalar istiyor. Bu projeler hayata geçirildiğinde şehirde trafik sorunu denilen bir şey kalmayacak”
Barutçuoğlu Alışveriş Merkezi otopark alanına yapılacak yeni otoparkın kısa sürede başlayacağını açıklayan Babaş, “Ya belediye olarak kendimiz yapıp işletmesini ihaleye çıkartacağız, ya da yap-işlet-devret modeliyle otoparkımızı yapacağız. Bunun üzerinde çalışmalarımız yine sürüyor. Henüz tam olarak karar vermedik” dedi.

“VERDİĞİMİZ HER SÖZÜ YERİNE GETİRİYORUZ”

30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde verdikleri her sözü yerine getireceklerini vurgulayan Başkan Babaş, “Belediyemizde siyaset yapıldığı söyleniyor. Şimdiye kadar kim duydu siyaset yüzünden görevinden alındığı veya işten çıkartıldı şeklinde. Duyamazsınız çünkü biz, böyle bir şey yapmadık, yapmayız da. Ben, kimsenin ekmeğiyle oynamam. Biz, vicdan sahibi insanlarız. Bu tür açıklamalarla arkadaşlar, bizleri ve belediyedekileri galeyana getirmeye çalışıyorlar. Biz, bu tür oyunlara gelmeyiz. Böyle bir şey yok ama bu tür dedikodular çıkartılarak asıl bu şekilde olmasını isteyenler var. Bir kere belediye karışsa, birileri işinden olsa da bizde siyaset yapsam düşüncesinde olanlar var. Lütfen herkes işine baksın, belediyedeki adamların aklını karıştırıp onlar üzerinden kimse siyaset yapmasın. Herkes ekmeğinin peşinde güzel bir şekilde çalışıyor. Bizleri bu tür işlerle uğraştırmasınlar” diye konuştu.

İhalelerle ilgili iddialar ortaya atıldığını aktaran Başkan Babaş, “Birileri bir şey biliyorsa ortaya çıksın. Oturduğu yerden hiç kimse sallamasın. Bizim ihalelerimiz, herkese açık. Herkes bu ihalelere girip teklif sunabilir. Eğer birileri, bildiği taktirde ortaya çıkmıyorsa bizde, bu kişilerden hesabını sorarız. Bizimle kimse, ‘at çamuru izi kalsın’ siyaseti gütmesin. Biz, bunlara izin vermeyiz” şeklinde konuştu.