Babaş'Kastamonu'yu Kimse Mahalleye Layık Göremez'

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Osmanlıya sancaklık yapmış Kastamonu'yu hiç kimse mahalleye layık göremeyeceğini belirtti.

  • 773
Babaş'Kastamonu'yu Kimse Mahalleye Layık Göremez'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KASTAMONU BELEDİYE BAŞKANI TAHSİN BABAŞ;“OSMANLI SANCAĞI KASTAMONU’YU KİMSE MAHALLEYE LAYIK GÖREMEZ”

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA) - Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Osmanlıya sancaklık yapmış Kastamonu’yu hiç kimse mahalleye layık göremeyeceğini belirtti.

Şerife Bacı Öğretmenevinde düzenlenen AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, MHP Kastamonu İl Başkanı İlhan Engin’in AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar’ın sözüne atıfta bulunarak, “Kastamonu, Karabük’ün mahallesi olacakmış. Kastamonu Belediye Başkanı da o zaman, mahallenin muhtarı olur” şeklindeki sözüne cevap verdi. Siyasi olarak kendilerini çekemeyenlerin ve kendilerini yıpratmaya çalışanlara itibar etmediklerini aktaran Belediye Başkanı Babaş, “Ben, buralara tırnaklarımla kazıyarak geldim. Belediyecilikten itibaren çalışarak ve AK Parti’nin son 12 yılda yaptığı atılım ve yatırımlarla bu bugünlere geldim. Halkımız, lafa değil hizmete bakıyor. Biz, hizmet ederek bugünlere geldik. Zamanında bana gelip, ‘Kardeşim git, AK Parti’den aday ol, bende senin arkandan geleyim diyen adam’ şimdi bize laf atıyor. Biraz, ikiyüzlü olmamak gerekiyor. Sizlerin ve herkesin çocuğu, Kastamonu Belediyesinde ekmek yiyor. Onu da mı düşünmüyorsun. O çocukların ekmeklerini niye zan altına alıyorsun. Siyaset yaparken, mikrofonu eline alınca biraz tartarak konuşmak gerekiyor. Siyasetçiysen ağzına geleni söylemeyeceksin. Sonra pişman olursun. Pişman olacağın sözleri söylemeyeceksin” dedi.

Kastamonu Belediyesinde 400-500 kişinin ekmek yediğine dikkat çeken Başkan Babaş, “Sizin bu laflarınızdan etkilenirim. Açık söylüyorum. ‘Laf olsun torba dolsun’ diye laflar söylemeyin. Lafın nereye gideceğini hesap edin. Bu yüzden siyaset yapacaksanız, meşru zeminlerde yapın. Şimdiye kadar hiçbir şekilde siyasi davranmadım. Davranılması gerekiyorsa da onu da çok güzel yaparım. Bu yüzden lütfen siyaseti düzgün yapalım. Kimseye sataşmadan, memleketimizin değerlerini düşürerek değil, koruyarak yapalım. Sen, Kastamonu’yu mahalleye layık mı görüyorsun. Osmanlı’ya sancaklık yapmış ve Osmanlı’nın 14 sancağından bir tanesidir Kastamonu. İstanbul’un Üsküdar ilçesinden Kastamonu’ya kadar olan bölgeler, bize bağlıydı. Sen tutuyorsun bu şehri, mahalleye layık görüyorsun. Karşılığını görmeyecek sanmasınlar, susuyorsak terbiyemizden, iyi niyetimizden ve bu millete olan saygımızdan susuyoruz” diye konuştu.

Ardından partililere 30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonrasında yapılan ve yapımı devam eden çalışmalarla yapılması planlanan çalışmalar hakkında sunum yapan Belediye Başkanı Babaş, “Biz, verdiğimiz sözü de tutarız, yaptığımız işleri layıkıyla yerine de getiririz. 30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonrası yaptığımız işler, ciddi manada dikkate alınacak işlerdir. Bunu iddia ediyorum. Kastamonu Belediyesi olarak, diğer illerdeki belediyelerden daha fazla çalıştığımızı ve iş ürettiğimizi iddia ediyorum. Geçende de söyledim, şimdide söylüyorum. Hodri meydan diyorum. Kısa sürede çok işler yaptık. Buna rağmen bizlerden daha büyük işler bekleniyor. Bu, büyük projeler içinde çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Büyük projeler, hemen olmaz. Özellikle Kastamonu’nun kaderini değiştirecek projeler yapmayı öngörüyoruz. Yani tarihi ve kültürel olarak Kastamonu’muzu, eski ihtişamına kavuşturacağız. Önümüzdeki yıllar, planlamalarımızı yaparak şehrimizi büyüteceğiz” ifadelerini kullandı.

Şu ana kadar Kastamonu Belediyesinden daha fazla proje üreten ve çalışma yapan başka bir ilin olmadığını, varsa tartışmaya hazır olduğunu söyleyen Başkan Babaş, “Kastamonu’da 170 bin metrekarelik alanı asfalt ile döşedik. Karaçomak Barajındaki veya Ilgaz’dan gelen içme suyu, az geldiğinde Karasu deresinden su almayı planlıyoruz. Bu konudaki çalışmalarımız sürüyor. Bunun içinde arıtma tesisi kuruyoruz. Bu sayede içme suyunda sorun yaşamamayı hedefliyoruz. Ilgaz’a yine arıtma tesisi kuruyoruz. Karaçomak Barajının içerisinde bulunan bütün boruları yeniliyoruz. Suyun yüzünden değil 2 metre altından su alınması için yeni bir sistem oluşturuyoruz. Daha önce suyun yüzünden alınan suyu, arıtma bile çok fazla etkili arıtamıyordu. Şimdi suyun yüzünden 2 metre daha derinlikten aldığımız su, arıtmayla içerisinde bakteri bile kalmıyor” şeklinde konuştu.

Kuzeykent Mahallesinin ilerisinde bulunan yani Sarıömer civarında 800 dönümlük rezerv alanı oluşturduklarına işaret eden Babaş, şöyle konuştu: “Buralara binalar yapıp, kentsel dönüşüm yapılacak yerlerdeki insanları buraya taşıyacağız. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Bakanlar Kurulu kararını bekliyoruz. Karar, onaylandığı zaman kentsel dönüşüm çalışmaları da başlamış olacak”

Belediye Kültür Varlıkları Koruma, Uygulama ve Proje Denetim Bürosunu kurduklarını açıklayan Başkan Babaş, şunları söyledi: “Bu sayede, sit alanlarındaki çalışmalarımızı bu ekiple sürdürüyoruz. Ekip, arazide de fiilen relöve çalışmalarını sürdürüyor. Kastamonu’da tarihi ve kültürel çok sayıda eser bulunuyor. Bu eserlerin restorasyon ve relöce çalışmaları da bu ekiple yürütülüyor. Halk Sağlığı Müdürlüğü, Ocak ayından itibaren eski belediye binasına taşınacak. Bu sayede belediye caddesindeki ekonomik hareketliliği de arttırmayı hedefliyoruz. 6 bin 893 metre yağmur suyu hattı, 4 bin 436 metre kanalizasyon hattı ve 8 bin 324 metre içme suyu şebeke hattı döşemesi yaptık. Bu çalışmalarımız şehrin her tarafından sürüyor. Şehrin alt yapısını yeniliyoruz. Bu sayede yağmur yağdığında veya diğer durumlarda en ufak yerde biriken suyu dereye tahlil etmeyi planlıyoruz”
Belediye binası önünde otopark projesi düşündüklerini anlatan Başkan Babaş, şunları kaydetti: “Belediye binası önündeki yer, belediyenin mülkiyetidir. Barutçuoğlu Alışveriş Merkezinin otoparkı olan yer, belediyeye aittir. Burası için proje hazırladık. İki katlı yer altı otoparkı yapıyoruz. Üzeri yine aynı şekilde otopark olarak kullanılacak. Bununla birlikte yer altına iki kat daha otopark yapılması için proje çalışmalarımız sürüyor. Belediyenin yanındaki yolu da genişletip, çift şeritli hale getireceğiz. Bu sayede bölgedeki trafik sorununu aşmayı hedefliyoruz. Kastamonu’da ATM’ler gelişigüzel konulmuş. Bunun önüne geçmek için ATM Parkı projesi hazırlıyoruz. Şehrin dört farklı noktasında ATM Parkı oluşturup, ihale edilecek. İhaleyi alan bir firma, buraları bankalara tahsis edecek. Bu şekilde hem görüntü kirliliğinin önüne geçmiş olacağız, hem de herkes tek bir yerden ATM’lerden yararlanmış olacak. 20 yıldır yapılamayan Şehir Parkı projesiyle ilgili sorunları çözdük. Projenin içerisinde ufak bir yerde sit alanı bulunuyordu. Bu kapsamda Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan görevlileri çağırdık ve bu sorunu aştık. Önümüzdeki günlerde de inşallah bu parkın yapımına başlayacağız”