"Bağımsızlık ve özgürlük adına vermemiz gereken mücadele devam ediyor"

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 264
&quotBağımsızlık ve özgürlük adına vermemiz gereken mücadele devam ediyor"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erbilgin mesajında; "Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla başlayan Ulusal Kurtuluş Hareketi, tüm yurda dalga dalga yayılmış, Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Savaşı ile zaferle taçlanmıştır.

Kurtuluş Savaşı'yla bağımsızlığından asla ödün vermeyeceğini kanıtlayan Milletimiz, Cumhuriyet'le de çağdaş yaşam seçimini ortaya koymuştur. Yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında kuruluş ilkelerini belirlemiştir. Türkiye Cumhuriyeti, gücünü Büyük Atatürk'ün ilke ve devrimlerinden alan, evrensel değerler ışığında gelişmesini sürdüren lâik, demokratik ve çağdaş bir ülkedir. Türkiye'nin aydınlık yarınlara ulaşabilmesi, çağdaş dünyadaki konumunu güçlendirebilmesi, saygınlığını artırabilmesi için, Cumhuriyet felsefesine bağlılıkla hareket edilmeli, sağduyulu yaklaşımlarla geleceğe yönelinmelidir. 30 Ağustos Zafer Bayramının üzerinden 97 yıl geçmesine rağmen şunu görmekteyiz ki; bağımsızlık ve özgürlük adına vermemiz gereken mücadele devam etmektedir.

Son dönemlerde ülkemizin içinde bulunduğu durum ve coğrafyamızda yaşananlar, atalarımızın bağımsızlık ve özgürlük adına verdiği mücadeleyi daha da anlamlı kılmaktadır. 30 Ağustos Zaferi’ni ve beraberinde Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasını sağlayan en önemli etken hiç kuşkusuz dil, din, etnik köken ayrımı olmaksızın tüm halkımızın 'Millet Olma' bilinciyle bir araya gelip bütünleşerek, yurdumuza sahip çıkmasıdır.

Bu gün ise bu mücadele demokrasi, adalet ve özgürlükler adına verilmelidir. Türkiye'nin sağlam temeller üzerinde yükselebilmesi için çocuk ve gençlerimize Cumhuriyet'in felsefesini, ulusal değerlerimizi ve tarihimizi iyi öğretmeliyiz. Onların, Yüce Önder'i kendine örnek alan, aklı ve bilimi rehber edinen, yeniliklere, gelişmelere ve değişimlere açık bireyler olarak yetişmelerini sağlamalıyız. Türkiye'nin ihtiyacı, eskiden olduğu gibi ehliyet ve liyakat sisteminin devletin her kurumunda işlemesidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Efendiler ve ey ulus biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ülkesi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat uygarlık tarikatıdır' sözleri unutulmamalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Milletimize eşsiz zaferler kazandıran, başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve O'nun silâh arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizle gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum. Kastamonulu hemşerilerim başta olmak üzere tüm yurttaşlarımızın Zafer Bayramı'nı en içten duygularla kutluyorum."