Baltacı, Bakan Pakdemirli'den destek istedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Ankara'daki mesaisi çerçevesinde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'yi ziyaret etti.

  • 596
Baltacı, Bakan Pakdemirli'den destek istedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaklaşık 45 dakika süren görüşmede Bakan Pakdemirli’ye Kastamonu tarımının sorunlarını aktaran CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Pakdemirli’den Kastamonu’nun coğrafi işaretli ürünleri Taşköprü Sarımsağı, Tosya Pirinci ve Siyez Buğdayı için destek istedi.

Taşköprü Sarımsağı, Tosya Pirinci ve Siyez Buğdayı’nın ekim alanlarının genişletilmesi ve üretiminin arttırılması için söz konusu ürünlere Alan Bazlı Gelir Desteği verilmesi hakkında Meclis’e sunduğu kanun teklifinin detayları hakkında Bakan Pakdemirli’ye bilgi veren Milletvekili Baltacı, bu ürünlerde tohum desteğinin de büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Görüşmede sulama projelerinin önemi, Kastamonu ilinin hayvancılıktaki potansiyeli ve ormancılık faaliyetlerindeki lokomotif rolü de gündemi oluşturdu.

Tarım ve Orman Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Dursun Kelkit ile Bitkisel Üretim Genel Müdürü Dr. Mehmet Hasdemir’in de hazır bulunduğu görüşmeyle ilgili değerlendirmelerini paylaşan Milletvekili Hasan Baltacı, “Sayın bakanla yaklaşık 45 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdik. Sayın bakana Kastamonu tarımının sorunlarını aktarmaya çalıştım. Özellikle son yıllarda sayısı ve şiddeti artan meteorolojik afetlerden dolayı üretmekte zorlanan Kastamonu çiftçimizin pozitif ayrımcılığa ihtiyacı olduğunu sayın bakana ilettim. İlimizin coğrafi işaretli ürünleri olan Taşköprü Sarımsağı, Tosya Pirinci ve Siyez Buğdayına alan bazlı gelir desteği verilmesi için Meclis’e sunduğum kanun teklifinin önemine işaret ettim. Görüşmemizde sulama projelerinin ilimiz için önemi, hayvancılıktaki potansiyelimiz ve ormancılık faaliyetlerindeki lokomotif rolümüz de gündeme geldi. Tarım ve Orman Bakanımız sayın Bekir Pakdemirli özellikle coğrafi işaretli ürünlerimize alan bazlı gelir desteği verilmesi konusunda bir çalışma yürütülebileceğini kaydetti. Bu ürünlerle ilgili gerek mikro, gerekse makro planlar üzerine çalışma yapılmasının önemli olduğu, ortak akılla bu yönde bir çalışma yürütmeye bakanlık olarak hazır olduklarını dile getirdi. Bakan Pakemirli’ye ilgili yaklaşımından ötürü tüm Kastamonulu hemşerilerim ve çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.