Baltacı, Cide'de köy ziyaretlerinde bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, üç gün süren Cide gezisi kapsamında köy ziyaretlerinde bulundu.

  • 1182
Baltacı, Cide'de köy ziyaretlerinde bulundu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Cide İlçe Başkanı Mehmet Eren, Belediye Meclis üyeleri ve ilçe yöneticileriyle birlikte Soğuksu Bölgesi’ndeki köylerde muhtarlar ve köy sakinleri ile görüşen Milletvekili Baltacı, sorunları dinleyip yerinde incelemeler yaptı.

İlk ziyaretini Toygarlı Köyü’ne gerçekleştiren Milletvekili Hasan Baltacı burada köyün sorunları ile ilgili Muhtar Yunus Aksoy’dan bilgi aldı. Toygarlı Köyü meydanında Çayyaka Muhtarı Ferhat Makaracı, Kovanören Köyü Muhtarı Engin Sözen, Doğankaya Muhtarı Mehmet Aday, Sefer Köyü Muhtarı Sabri Yıldırım ve vatandaşlarla da bir araya gelen Baltacı daha sonra Kuşkayası Köyü’nü ziyaret etti. KuşkayasI Köyü Muhtarı Mustafa Aytan ve Kuşkayası Köyü sakinleri ile köy evinde sohbet eden Baltacı’nın bir sonraki durağı İlyasbey ve Gündoğan köyleri oldu. İlyasbey Köyü Muhtarı Ahmet Sevinç, Gündoğan Köyü Muhtarı Bayram Ali Zengin’le her iki köyün sorunlarını dinleyen Milletvekili Baltacı, Çakırlı Köyü, Baltacı Köyü ve Velioğlu Köyü’nü de ziyaret etti. Milletvekili Hasan Baltacı;  Velioğlu Köyü Muhtarı Tuncay Uysal, Çakırlı Köyü Muhtarı Sabri Durgut ve Baltacı Köyü Muhtarı Şefik Sezer’le de köylerin sorunları ve bu sorunların çözümleriyle ilgili istişarede bulundu.

“KAYNAKLAR ADİL, EŞİT GERÇEKÇİ BİR PLANLAMA DAHİLİNDE DAĞITILMAMIŞ”

Gerçekleştirdiği ziyaretler sonunda değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Hasan Baltacı, AKP’nin Soğuksu Bölgesi’ni oy deposu olarak görüp hizmet götürmeye gerek duymadığını tespit ettiğini söyledi.

Bölgede ulaşım ve eğitimin temel sorunların başında yer aldığını kaydeden, su kanalizasyon ve çöp konusunda sıkıntı yaşayan köyler de bulunduğunu vurgulayan Hasan Baltacı, “Cide ziyaretimiz kapsamında bazı köylerimizi ziyaret ettik ve sorunları dinleyip, yerinde gördük. Çok sayıda köyümüze gittik, çok sayıda muhtarımızla bire bir görüşme sağladık. Gittiğimiz köylerimizin temel sorunlarının başında ulaşım ve eğitimin geldiğini söyleyebiliriz. Programa alındığı söylenen ama bir türlü hizmet gitmeyen grup ve köy yollarımız var. Soğuksu-Şenpazar Grup yolundan 32 köy yararlanıyor ama yapılmayı bekliyor. Bölgede taşımalı eğitim her geçen gün kangrene dönüşüyor. Servis ücretlerinin daha önceki yıllara göre yüzde 20-25 oranında düşük olması nedeniyle öğrenci taşıma işi yapan servisçiler Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ihalelerine girmiyor. Çocuklarımız eğitim öğretimden uzak kalıyor. Bazı köylerimiz çöp sorunu yaşıyor. Aralarında 1 kilometreden az bir mesafe olan iki köyden birinin çöpü alınıyor, diğeri alınmıyor. Yine Cide’mizde 2015 yılında yaşanan sel felaketinin yaralarının henüz sarılamadığını tespit ettik. Yıkılan ve zarar gören köprüler halen yapılmayı, onarılmayı bekliyor. Kanalizasyon ve su sorunu da köylerimizin başlıca sorunları arasında yer alıyor. Sahil şeridindeki köylerimizde balıkçılıkla geçimini sağlayan vatandaşlarımızın sorunları var. Cide Soğuksu Bölgesi’ni oy deposu olarak gören iktidar seçimden seçime vatandaşın ayağına gitmiş. ‘Nasılsa oy alıyoruz’ demiş, verdiği sözleri unutmuş ve hizmet götürmeye gerek duymamış. Kaynaklar adil, eşit gerçekçi bir planlama dahilinde dağıtılmamış. Adamı olan, adamını bulan bin bir güçlükle işini halletmiş. Köylünün refahını arttıracak, ufak dokunuşlarla gönlünü alacak sorunlara bile kulak tıkanmış. Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarında kaynaklar gerçekçi bir planlamayla tüm yurttaşlarımız için harcanacak. ‘Orası benim köyüm, bu köyde benim adamım var, oraya hizmet gitsin’ anlayışından tüm köylerimizi kurtaracağız. Köylerimizi, kırsalda yaşayan vatandaşlarımızı seçimden seçime hatırlayanlardan olmadık, olmayacağız. Tespit ettiğimiz sorunların takipçisi olacağız. Çözümü için emek harcayacağız.” diye konuştu.

STK’LARIN SES VERMESİNE HER ZAMANKİNDEN DAHA ÇOK İHTİYAÇ VAR

Milletvekili Baltacı ayrıca Cide’de köy ziyaretleri dışında Cide Muhtarlar Derneği, Ziraat Odası, Esnaf Odası, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi, Atatürkçü Düşünce Derneği ve İyi Parti İlçe Başkanlığını da ziyaret etti.

Baltacı Kastamonu’nun tüm ilçeleriyle birlikte büyümesi ve gelişmesi, içinde bulunduğu terk edilmişlikten kurtulması için sivil toplum kuruluşlarının seslerini yükseltmesine her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu söyledi.

Sivil toplum kuruluşlarının örgütlü toplum için büyük önem taşıdığını vurgulayan Milletvekili Hasan Baltacı, “CHP’nin katılımcı demokrasi ve yönetim anlayışına yön vermesi açısından dernekler ve sivil toplum kuruluşları büyük önem taşımaktadır. Bizler kentimizdeki sivil toplum kuruluşlarıyla her zaman iç içe olmasını istiyoruz, bu doğrultuda da çalışıyoruz. Kastamonu’nun tüm ilçeleriyle birlikte büyümesi ve gelişmesi, içinde bulunduğu terk edilmişlikten kurtulması için sivil toplum kuruluşlarının ses vermesine her zamankinden daha çok ihtiyaç var.” ifadelerini kullandı.