Baltacı 'Kastamonu'nun doktor ihtiyacı gerçekçi olarak karşılanmalıdır'

Bakanlığın personel dağıtım cetveline göre Kastamonu il genelinde 80 uzman tabip açığının olduğuna dikkat çekti.

  • 802
Baltacı 'Kastamonu'nun doktor ihtiyacı gerçekçi olarak karşılanmalıdır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Kastamonu’nun doktor ihtiyacını gündeme getirdi.

27’nci yasama dönemi, 2’nci yasama yılı 9’uncu birleşiminde gündem dışı söz alan Milletvekili Baltacı, Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği standart kadro cetveline göre Kastamonu il genelinde toplam 856, personel dağıtım cetveline göre ise 252 uzman tabibin görev yapması gerektiğine dikkat çekti. Milletvekili Baltacı buna rağmen il genelinde sağlık hizmeti sunan uzman tabip sayısının kağıt üzerinde 172 olduğunu söyledi.

Bu sayının izin ve çeşitli nedenlerle çok daha düştüğünü ifade eden Milletvekili Baltacı, ilçelerde durumun daha vahim olduğuna vurgu yaptı.

İktidar milletvekillerinin belirli aralıklarla kadro açıldığını müjdelemelerine rağmen doktor eksiğinin bir türlü kapanmadığına işaret eden Hasan Baltacı şunları söyledi:
“372 bin nüfusu olan Kastamonu’da rakamlar sağlık hizmetlerinin çağın ve standartların çok altında olduğunu göstermektedir. 400 Yataklı Kastamonu Devlet Hastanesi’nde dört Çocuk Cerrahının görev yapması gerekirken bugün hastanemizde Çocuk Cerrahı bulunmamaktadır. 10 olması gereken Göğüs Hastalıkları Uzmanı sayısı bu ay sonu itibariyle 1’e düşecektir. Hastanemizde 11 Kadın ve Doğum Uzmanı görev yapması gerekirken bu sayı geçtiğimiz ay ancak ikiye çıkarılabilmiştir. Hastanemizde Kalp Damar Cerrahı eksiği nedeniyle maalesef By-Pass yapılamamaktadır. İlçelerimizde durum çok daha vahimdir. Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği standart kadro cetveline göre Kastamonu il genelinde toplam 856, dağıtım cetveline göre ise 252 uzman tabibin görev yapması gerekmektedir. Ancak bugün Kastamonu’da aktif çalışan uzman tabip sayısı kağıt üzerinde 172’dir. İktidar vekilleri altı ayda bir kadro açıldı müjdesi verme alışkanlıklarını terk etmeli, Kastamonu’nun doktor ihtiyacının gerçekçi olarak karşılanması için çaba sarf etmelidir.”