Baltacı, Kırkçeşme'de yaşanan kadına şiddeti meclise taşıdı

CHP Kastamonu Milletvekili Baltacı, Kırkçeşme'de yaşanan kadına yönelik şiddeti meclis kürsüsüne taşıdı.

  • 890
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Baltacı, Kırkçeşme'de yaşanan kadına şiddeti meclise taşıdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, 19 Haziran Cuma günü işinden evine dönerken sokakta hiç tanımadığı bir erkek tarafından öldüresiye dövülen Seher Yardımcı’nın yaşadıklarını Meclis kürsüsünden seslendirdi.

Seher Yardımcı hastanede tedavi altındayken, 27 suçtan sabıkası olan saldırganın serbest bırakılmasına ve henüz yakalanamamış olmasına sert tepki gösteren Milletvekili Baltacı, Seher Yardımcı’nın darp edildikten sonra çekilmiş fotoğrafını kürsüden gösterip AKP sıralarına dönerek “Seher için işlemeyen adalet ‘düzeniniz batsın’ diyen bir tır şoförü için işleyebiliyor. Seher için harekete geçmeyen yargı, akşam tweet atanın sabah kapısını kırabiliyor” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Hasan Baltacı 5 dakikalık konuşmasında şunları söyledi;

"MECLİS’İN GERÇEĞİYLE SOKAĞIN GERÇEĞİ ARASINDA BÜYÜK FARK VAR"

"Yetmiş beş günlük aranın ardından yaklaşık dört haftadır bu Meclis çalışıyor. Dört hafta boyunca; Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu, Rekabet Korunması Hakkında Kanun, şimdi de ikinci yargı paketinin devamı kapsamında bir kanun teklifiyle karşı karşıyayız. Şöyle bakıyorum; sanki bu ülkede işsizlik bitmiş, sanki bu ülkede ekonomik kriz çözülmüş, sanki bu ülkede kadınlar ve çocuklar güvende, sanki bu ülkede kadınlara ve çocuklara karşı şiddet uygulanmıyor, sanki bu ülkede gençler başka bir ülkede yaşama hayali kurmuyormuş gibi, her şey normalmiş gibi Meclis yasama faaliyetine devam ediyor değerli arkadaşlar. Yalnız, şu bir gerçek ki Meclisin gerçeğiyle sokağın gerçeği arasında çok büyük bir fark var."

"SEHER İÇİN İŞLEMEYEN ADALET, ‘DÜZENİNİZ BATSIN’ DİYEN TIR ŞOFÖRÜ İÇİN İŞLEYEBİLİYOR"

"Bugün bu Mecliste yoğunluklu olarak, ağırlıklı olarak kadına şiddet üzerine birçok konuşma yapıldı. Biraz sonra bir fotoğraf göstereceğim. Şimdi, bu fotoğraf Kastamonu'da çekildi, cuma günü çekildi. Bu fotoğraf bizim için bu Mecliste, bu Meclis kürsüsünde sadece bir örnek olabilir ama bu fotoğrafta bahsi geçen kadın Kastamonu Kırkçeşme Mahallesi'nde yaşayan Seher Yardımcı. Onun için bir örnek olmanın ötesinde bir fotoğraf bu fotoğraf. Seher Hanım cuma günü işten çıkıyor saat yedi civarlarında, güpegündüz, evine doğru gidiyor. Tam evine yaklaşacağı sırada hiç tanımadığı, arasında hiçbir husumetin bulunmadığı bir erkek tarafından öldüresiye dövülüyor değerli arkadaşlar. Mahallelinin yardımları sayesinde saldırgan yakalanıyor, polise teslim ediliyor. 27 ayrı suçtan sabıkası bulunan saldırgan, Seher'den önce 3 kadını daha darp ediyor, 1 çocuğu daha darp ediyor, mahallelinin yardımıyla polise teslim ediliyor. Seher hastaneye kaldırılıyor, Seher'in hastanede tedavisi devam ederken saldırgan serbest bırakılıyor. Daha Seher hastaneden taburcu olmadan 27 ayrı suçtan sabıkası bulunan saldırgan sabah elini kolunu sallaya sallaya karakoldan çıkıyor, gidiyor. Kamuoyunun yoğun baskıları sayesinde bir gün sonra yakalama kararı veriliyor ama saldırgan şu anda bilindiği kadarıyla İstanbul'a kaçıyor, kimse de yerini tespit edemiyor. Değerli arkadaşlar, bir an önce sokağın gündemine geri dönmemiz lazım. Seher için işlemeyen adalet "Düzeniniz batsın" diyen bir tır şoförü için işleyebiliyor. Seher için harekete geçmeyen yargı, Seher için harekete geçmeyen kolluk güçleri akşam "tweet" atanın sabah kapısını kırabiliyor. Seher için harekete geçmeyen yargı milim milim hesaplayıp tam da 23 Haziran günü yine kadın olan bir il başkanına sırf seçimi kazandı diye dokuz yıl ceza verebiliyor."

"SİZİ KADINLARIN AHI YIKACAK"

"Bu kürsüden bunun gibi birçok konuşma yapıldı. Ben bu fotoğrafı sizin vicdanınıza emanet ediyorum demiyorum. Son kez ve bir kez daha hatırlatıyorum, şunu söylüyorum: Kadın bedeni ve çocuk bedeni üzerine hiçbir iktidar inşa edilemez. Buradan bütün Türkiye'ye şunu söylüyorum: Bizim iktidarımız bu düzeni değiştirmek uğruna kurulacak, bizim iktidarımız eşitlik üzerine, güven üzerine ve adalet üzerine kurulacak. Bu ülkede kadınlar ve çocuklar özgür bir şekilde ve güven içerisinde yaşayabilecek. Bu ülkenin gençlerinin bu ülkeyi terk etmenin hayalini kurmayacağı bir iktidar yakındır. Olabilir, seçim kazanan herkese dava açabilirsiniz, seçim kazanan herkesi hapse atabilirsiniz, sizi eleştiren gazetecilere savcı daha mütalaasını hazırlamadan hâkimler tutuklama kararı verebilir ama ilelebet sürmeyecektir. Sizi kadınların ahı yıkacak arkadaşlar."

AKBAŞ: "BAŞTAN AŞAĞI KURGU, GERÇEK DIŞI"

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı’nın konuşması üzerine söz alan AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ise Baltacı’nın kürsüde tamamen kurgu üzerine bir konuşma yaptığını iddia etti ve “Baştan aşağı kendi kurgusu çerçevesinde kafa karışıklığını ortaya koyan gerçek dışı birtakım beyanlarda bulunmuş bir hatibi dinledik. Dolayısıyla, gerçekten bütün iddiaların reddedilmesi gerektiğini vurgulamak istiyorum” ifadelerini kullandı.

ALTAY: "TAMAMIYLA TÜRKİYE GERÇEKLERİNİ YANSITMAKTADIR"

Akbaşoğlu’na cevap ise CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’dan geldi. Altay, CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı’nın kürsüde söylediklerinin Türkiye’nin gerçekleri olduğunu vurguladı. Altay, “Hatibin kürsüde söyledikleri tamamıyla Türkiye gerçeklerini yansıtmaktadır. Bunun kayıtlara geçmesini istiyorum” dedi.