Baltacı "Şeker Fabrikası Kastamonu'dur satılmaz"

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu İl Başkanı Hasan Baltacı, "Kastamonu artık şunu görmelidir 'Demir'de, 'Çelik'de eğilmiş, bükülmüştür. Kastamonu 'hakkı' olanı alamamaktadır" dedi.

  • 879
Baltacı "Şeker Fabrikası Kastamonu'dur satılmaz"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Baltacı; "1963 yılında, Cumhuriyet Halk Partisi hükümeti döneminde açılan Kastamonu Şeker Fabrikası 27 Nisan Cuma günü Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nca açık arttırma usulüyle satışa çıkarılmış, teklif veren firmaların ihaleden çekilmesiyle söz konusu satış iptal edilmiştir.

İktidara geldiği günden bu yana özelleştirmelerden 65 milyar dolar gelir elde eden AKP iktidarının birkaç ay önce apar topar, yangından mal kaçırırcasına şeker fabrikalarını satışa çıkarması Türkiye’nin nasıl bir tehlikeye sürüklendiğinin en üzücü örneğidir. Şeker fabrikalarının satılacağının tüm Türkiye’de yankılanmasıyla birlikte Cumhuriyet Halk Partisi, başta pancar üreticisi olmak üzere şeker işçisi ve çocuklarını nişasta bazlı şekere mahkum etmek istemeyen vatandaşlarımızın sesi olmuştur.

'Şeker Fabrikası Kastamonu’dur Satılmaz' sloganıyla şehir merkezinden Kastamonu Şeker Fabrikası’na gerçekleştirdiğimiz yürüyüşe Cumhuriyet Halk Partisi’nin değerli Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekilimiz Veli Ağbaba’nın yanı sıra 9 CHP milletvekili destek çıkmış, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin de katılımıyla fabrika önünden AKP’ye seslenerek satıştan vazgeçmesi uyarısında bulunmuştur. Kastamonu Şeker Fabrikası’nın satışından vazgeçilmesi için verilen mücadeleye Kastamonu topyekun omuz vermiş, fabrikasına sahip çıkmıştır.

Ne üzücüdür ki bu süreçte AKP’nin Kastamonu milletvekilleri sessiz kalmış, içlerinden biri ise bununla bile yetinmemiştir. Kastamonu’da iz bırakan bir milletvekili olmak istediğini her fırsatta dile getiren Murat Demir, Kastamonu Şeker Fabrikası için “dönüşü yok, satılacak”, “zaten zarar ediyor” beyanatları vermekten geri durmamış, Şeker Fabrikası’nın satılması halinde AKP’nin hanesine eksi yazacağını dile getirenlere “bunu tehdit sayarım” açıklamalarıyla aba altından sopa göstermekten çekinmemiştir.

Başbakan Binali Yıldırım’ın Çankaya Köşkü’nde kendisini ağırlayıp 'şeker fabrikanızı satacağız' dediği buluşmayı Kastamonu’ya izah edemeyip sosyal medya hesabından durumu 'Başbakanımızı Kastamonu’ya davet ettik' diyerek geçiştiren Murat Demir’in sosyal medya hesabından Kastamonu Şeker Fabrikası’yla ilgili yaptığı son açıklama arkasına dönüp baktığında kendisinden bir iz göremediğinin dışa vurumu, 'ama ben 1.5 yıl daha vekil kalacaktım' telaşıdır.

Kastamonu halkı fabrikasını kaybetmemek için toplantılar düzenlerken başka illerde fabrikayı pazarlayacak müşteri arayan Murat Demir'in, Şeker Kurumu’nun 696 Sayılı KHK ile kapatılmasından üzüntü duymazken, fabrikanın Türk Şeker bünyesinde faaliyetine devam edecek olması karşısında yaşadığı memnuniyet yapmacık değildir de nedir?

Satış iptalini seçim öncesi prime dönüştürme çabası içine girecek kadar komik duruma düşen Murat Demir’in Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’yla yaptığını söylediği görüşmeyi Kalkınma Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı aynı zamanda Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile de yapması isabet olacaktır. Zira İnebolu Yolu ile Kırık Barajı projeleri ödenek beklemektedir ve 24 Haziran’a, Murat Demir’in iz bırakamayan vekil olarak anılmasına sayılı günler kalmıştır.

Kastamonu artık şunu görmelidir; ‘Demir’de, ‘Çelik’de eğilmiş, bükülmüştür. Kastamonu ‘hakkı’ olanı alamamaktadır.

Kastamonu Şeker Fabrikası Kastamonu halkınındır ve öyle kalmalıdır. Kastamonu Şeker Fabrikası Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan çekip alınmalı, gerekli her türlü modernizasyon yapılarak Kastamonu ve Türkiye’ye sağlıklı şeker üretmeye devam etmelidir. Bunu AKP 24 Haziran’a kadar yapamayacaksa Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında Kastamonu Şeker Fabrikası 1963 yılındaki ruh ve heyecana yeniden kavuşturulacak, pancar üreticisi, şeker işçisi, Kastamonu esnafının yüzü gülecektir.

Kastamonu Şeker Fabrikası’yla ilgili yürüttüğümüz mücadeleye destek veren “Şeker Fabrikası Kastamonu’dur satılamaz” diyerek yollara düşenlere teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum."