Baltacı'dan 'Vurgun Vakfı'yla ilgili soru önergesi

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanmak üzere soru önergesi verdi.

  • 931
Baltacı'dan 'Vurgun Vakfı'yla ilgili soru önergesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Cumhurbaşkanı’nın adını kullanarak Kastamonu’da kurultay düzenleyen ve dolandırıcılık faaliyetleri yürüttüğü belirtilen Türk Dünyası Koordinasyon Vakfı ve bu kurultaya ev sahipliği yapan Kastamonu Üniversitesi ile ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması için TBMM’ye soru önergesi verdi.

Soru önergesinde Türk Dünyası Koordinasyon Vakfı’nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adını kullanarak dolandırıcılık faaliyetlerine karıştığı yönünde kamuoyunda haberler yer aldığını hatırlatan CHP Milletvekili Hasan Baltacı, “Söz konusu Vakıf, Kastamonu’da 2018 Yılı Ağustos ayında Kastamonu Üniversitesi ev sahipliğinde Avrasya Kurultayı düzenlemiştir. Bu kurultayı düzenleyen organizasyon şirketi ise alacaklarını tahsil etmek için Vakfın kağıt üzerindeki adresine başvurduğunda hiçbir ilgiliye ulaşamamış ve dolandırıldığı ortaya çıkmıştır” dedi.

Milletvekili Hasan Baltacı’nın Cumhurbaşkanı Fuat Oktay’a yönelttiği sorular ise şöyle:
“Kastamonu Üniversitesi, 2018 yılında Kastamonu’da düzenlenen Avrasya Kurultayı için ne kadar harcama yapmıştır? Kastamonu Üniversitesi tarafından Türk Dünyası Koordinasyon Vakfı’na Avrasya Kurultay’ı için herhangi bir kaynak aktarılmış mıdır, aktarıldı ise kaç Türk Lirası’dır? Kastamonu da, Türk Dünyası Koordinasyon Vakfı’yla ortak çalışma yapan başka bir kurum yada kuruluş olmuş mudur? Kamuoyunda “Vurgun Vakfı” olarak anılmaya başlayan Türk Dünyası Koordinasyon Vakfı’yla ilgili bir soruşturma başlatılmış mıdır? Türk Dünyası Koordinasyon Vakfı’nı n kurulduğu günden bu yana “Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın adını kullanarak hangi kurum ve kuruluşlarla iş birliği çalışması yaptığının tespiti için bir çalışma başlatılmış mıdır?”