Başbakan Yıldırım "ben ona emmioğlu diye takılırım"

Ilgaz Temmuz İstiklal Tüneli açılışında Başbakan Binali Yıldırım'ın övgü dolu sözlerle söz ettiği 22. Dönem Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım, Başbakan Yıldırım'ın Kastamonu için büyük bir fırsat olduğunu ifade ederek topyekûn birlik ve beraberlik içerisinde bu fırsatın çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

  • 4784
Başbakan Yıldırım &quotben ona emmioğlu diye takılırım"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Başbakanımız Kastamonu için büyük bir fırsattır”
Ilgaz Temmuz İstiklal Tüneli açılışında Başbakan Binali Yıldırım’ın selamlama konuşması sırasında 22’nci dönemde parlamentoda birlikte çalıştığı eski vekil Mehmet Yıldırım hakkında söylediği övgü dolu sözler ile bir anda dikkatleri üzerine çeken nam-ı diğer sarımsakçı vekil Mehmet Yıldırım, Başbakan Binali Yıldırım’ın kendisi hakkında sarf ettiği ‘Ben ona emmioğlu diye hitap ederim’ şeklindeki açıklamalarının bir dostluk göstergesi olduğunu söyledi.

Başbakan Yıldırım’ın Kastamonu’yu çok iyi bildiğini, Kastamonu’ya karşı ayrı bir sevgisi olduğunu ifade eden Mehmet Yıldırım, bu sevginin karşılığının da Kastamonu’ya yapılan yatırımlar ile alınmaya başlandığını kaydetti.

“SAYIN BAŞBAKANIMIZIN DESTEĞİ İLE DAHA BÜYÜK YATIRIMLARI İLİMİZE KAZANDIRALIM”
Ilgaz Tüneli ile Kastamonu’nun Ankara’ya bir adım daha yaklaştığını belirten Mehmet Yıldırım: “Sayın Cumhurbaşkanımızın desteği, Sayın Başkanımız ve değerli bakanlarımızın katılımı ile ulaşım noktasında bizim için hayati bir öneme sahip olan tünelimizin açılışını büyük bir coşku içerisinde gerçekleştirdik. Memleketimize hayırlı olmasını diliyorum. Yakın bir zamanda yeni devlet hastanemiz vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuş olacak. Ilgaz Tüneli ve yeni devlet hastanesi bir başlangıç olabilir aslında. Sayın Başbakanımızın desteği ile daha nice büyük yatırımları ilimize kazandırmamız gerekiyor. Ankara’ya bir adım daha yaklaştık. Ilgaz Dağı’nın arkasında kalmaktan kurtulduk. Artık isteme zamanımız geldi. Bu kadar Kastamonu’ya sevgi duyan bir Başkanımıza taleplerimizi en iyi şekilde sunmalıyız. Zaten İnebolu Limanı’nın rehabilite edilmesi, Kastamonu-İnebolu Yolu, Cide-Çatalzeytin arasındaki yol ile Kırık Barajı’nın yapılması konusunda Sayın Başbakanımız her türlü desteği vereceğini alenen söyledi. Belki bundan 3-5 yıl sonra demir yolu için de artan talepler üzerine çalışmalar başlayabilir. Bizim bundan sonra yapmamız gereken bu projeleri en iyi şekilde takip edip bir an önce ilimize kazandırılması için gayret sarf etmektir. İnşallah bu gayreti en iyi şekilde gösterip Sayın Başbakanımızın desteği ile büyük projeleri başlatarak hayata geçireceğiz. Bu projeler sadece bu dönemin değil gelecek kuşlarımızın da faydalanacağı önemli projelerdir” dedi.

“BAŞBAKANIMIZLA OLAN DOSTLUĞUMUZ İNŞALLAH UZUN YILLAR SÜRECEKTİR”
Başbakan Binali Yıldırım ile arasında ciddi bir dostluk bulunduğunu söyleyen Yıldırım: “Sayın Başkanımız canlı yayında tarafımı onure etti. ‘Ben ona emmoğlu derim’ şeklindeki açıklaması aramızdaki dostluğun bir göstergesidir. Parlamentoda görev yaptığım 2002-2007 yılları arasında herkes ile iyi ilişkilerim oldu. Kastamonu için hayati konularda yaşanan sorunları bu ikili ilişkilerim sayesinde çözüme kavuşturduk. Vekil olduğum dönemde tarafımda gösterdikleri ilgiye hala müteşekkirim. Bu dostluğumuz uzun yıllar sürecektir inşallah” diye konuştu.

Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli açılışında Binali Yıldırım; “Taş üstüne taş koyan bu memleket için herkesten Allah razı olsun. Muazzam bir katılım var.  CHP eski Milletvekili ve şimdi bizim yanımızda olan Mehmet Yıldırım var.  Ben ona emmioğlu diye takılırım. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuşmuştu.

Kazım BOLAT