Başkan Babaş "Amacımız Kastamonu'yu tüm dünyaya duyurmak"

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilen Kastamonu'yu tüm Dünyaya duyurmayı amaçladıklarını söyledi.

  • 756
Başkan Babaş "Amacımız Kastamonu'yu tüm dünyaya duyurmak"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Başkentte Türk Dünyası Kastamonu Günleri etkinliklerinin dolu dolu geçtiğini belirterek, “2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti kapsamında bu yıl 14.sü düzenlenen Başkentte Ankara Günleri’ne en iyi şekilde hazırlandık ve Kastamonu’nun adını bir kez daha çok sayıda kişiye duyurduk ve tanıttık. 2018 Türk Dünyası Kültür Başkentini de Kastamonu’ya yakışır bir şekilde inşallah en başarılı bir şekilde yapacağız. Hazırlıklarımızı tamamladık. Birlik ve beraberlik içinde tüm hemşehrilerimizle birlikte gelen konuklarımızı ilimiz de ağırlayacağız, gelen ziyaretçilerimizi iyi bir şekilde iyi izlenimlerle gönül elçisi olarak ilimizden de göndereceğiz” dedi.

Kastamonu’nun Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edildiğini hatırlatan Başkan Babaş, “Kültür Başkenti olmak herkese nasip olmuyor, bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Eskişehir’den sonra şu anda da biz bu etkinlikleri yapacağız. Bu etkinliklerimizle ilimiz ve ilçelerimizde de kalıcı eserler bırakmayı da hedefledik. Kastamonu kültürü, doğası, güzellikleri, tarihi ve dini yerleri ile kadim bir şehir, bizde bu yıl üzerimize düşeni fazlası ile yapmaya çalışacağız. Şu anda bile etkinliklerimiz dolu dolu geçiyor. Ankara’da bile esnaflarımız ve hemşehrilerimiz tanıtım için Kültür Başkenti alt yapısı için elinden geleni en iyi şekilde yapıyor, onları da ayrı ayrı kutluyorum. Kastamonu’ya yakışır bir şekilde de bunu devam ettireceğiz. 21 Mart’ta da açılışımızı büyük katılımla birlikte yapacağız. İlimiz ve ilçelerimizde çok güzel etkinlikleri de yaparak ilimizi Türkiye ve Dünyaya da duyuracak ve tanıtacağız. Açılışımıza ve etkinliklerimize de şimdiden tüm herkesi, yurt içi ve yurt dışında bulunanları davet ediyoruz” diye konuştu.