Başkan Babaş 'Yatırımlarımız iftiralarla karalanmak isteniyor'

Kastamonu Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş 'Eğer mesleğiniz belediyecilik değilse belediyeyi ve projeyi bilmiyorsanız birileri gelir sizi kandırır' dedi.

  • 783
Başkan Babaş 'Yatırımlarımız iftiralarla karalanmak isteniyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Tahsin Babaş; “30 yılı aşkın süredir Kastamonu’ya hizmet etmiş biri olarak emeğin ve alın terinin ne olduğunu çok iyi bilirim.

Emeği, alın teri, mücadelesi ve memleketine yaptığı yatırımları iftiralarla karalanmak istenen, bir kardeşiniz olarak açıkça söylemeliyim ki; hiç kimsenin alın terine haksızlık etmedim, etmem. Çünkü biz; haysiyetli, onurlu ve gururlu insanlarız, sözde değil özde Kastamonuluyuz.

Mesleğimiz olan Belediyeciliğin gereği olarak üç ayda hangi projenin üretileceğini de iyi biliriz. Türkiye’deki her projeyi takip ederiz. Gecemizi gündüzümüze kattığımız sevdamız olan memleketimiz için Türkiye’ye örnek olacak projeler üretmeye çalışırız.

Bir projenin kopyala yapıştır olduğunu anlamak için o mesleğin ehli olmanız gerekmektedir. Tabi ki mesleği belediyecilik olmayanların neyin proje, neyin kopyalama olduğunu bilmesini beklemiyorum.

Kopyala yapıştır ile ilgili kendimize bakmamız iletilmiş bizlere. 30 yıldır her projenin içerisinde alın teri olan şahsıma!

Kıymetli hemşehrilerim; Kastamonu’ya yeni dönemde açıklanan projelere şöyle bir bakalım.

Bizler; Kocaeli’nin AK Parti Belediyesi olan Dilovası Belediyesi’nin Kapalı Pazar projesinin görselini alıp, Kastamonu’ya kapalı Pazar alanı olarak açıklamadık!

Yine, AK Parti vizyonunu taşıyan Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya Yöresel Ürün Pazarı’nın iç görselini semt pazarı olarak hemşehrilerimizin huzuruna çıkartmadık.

Yine, özel bir mimarlık bürosunun İstanbul Altunizade’de yapımı planlanan ofis çalışmasının görüntüsünü Kastamonu’ya Modern Kent Müzesi olarak vaat etmedik!

Yani bizler il, ilçe ve özel mimarlık ofislerinin projelerini kopyala yapıştır yaparak ilimize sunmadık. İşin doğrusu dayanağı olmayan bir söz söylemedik. Kimsenin alın terine saygısızlığımız olmadı.

Galiba bunlar şimdilik yeterli olur. Dahası var ancak işi çok uzatma tarafında değilim.

Bizim açıkladığımız projelerde Kastamonumuzun ihtiyaçları, 30 yıllık alın teri, ekibimizin fedakarca çalışması ve bizzat mevcut alanlar üzerinde yaptığımız çalışma var. Gerçeklik var, geçerlilik var.

Bizlerin kimsenin alın terine laf etmediği galiba anlaşılmıştır. Ancak birilerinin başka birilerinin alın terini Kastamonu’ya görsel olarak sunduğu ortadadır! Bizim alın terine olan saygımız çok fazladır.

Arkadaşlar mesleğim belediyecilik derken bunu anlatmaya çalışıyordum. Eğer mesleğiniz belediyecilik değilse belediyeyi ve projeyi bilmiyorsanız birileri gelir sizi kandırır.

Belediyecilik tecrübe işidir, vizyon işidir, proje üretme işidir, şehri tanıma işidir derken bunlardan bahsediyordum. Belediyecilikte mesleğine saygın olmalı, işine ciddiyetin olmalıdır.

Atık Su Arıtma Tesisi’de işte böyle bir projedir. Atık Su Arıtma Tesisi’nde bizim alın terimizin imzası vardır. Bu projeyi, 15 yıl birlikte çalıştığım, Başkanım Sayın Turhan Topçuoğlu döneminde başlattık. Projeyi tamamen ben yürüttüm ve sundum. Bunu tüm Kastamonu biliyor. Biz ne dedik ‘2011 yılı imar planlarının olduğu gibi Atık Su Arıtma Tesisi’de doğru bir projeydi’ dedik. Biz geçmişimizi veya 30 yıldır yaptığımız çalışmaları inkar etmedik.

Benim merak ettiğim sadece bugün konuşan ve bu projeyi sahiplenmek isteyenlerin o gün Atık Su Arıtma Projesi’nin neresinde olduğu? Neyse artık bu iş bitti. Atık Su Arıtma Tesisimiz Nisan ayı içerisinde ihaleye çıkacak.  Bu işi de tamamladık. Kastamonumuza hayırlı uğurlu olsun.”