Başkan Mutlu "İddialar doğru değil"

Cide Belediye Başkanı M. Eşref Mutlu, yapımı süren Yeni Cide Devlet Hastanesi ile ilgili başkanlığı suçlayan, hedef alan iddiaların doğru olmadığını söyledi.

  • 828
Başkan Mutlu "İddialar doğru değil"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Mehmet Eşref Mutlu yaptığı açıklamada; "Cide ilçemizde yapımı devam eden yeni Devlet Hastanesi ile ilgili Belediye Başkanlığımızı suçlayan, hedef gösteren iddialar üzerine kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına bu açıklamayı yapmak zorunluluk olmuştur.

Bu bağlamda;
1- Cide Devlet Hastanesi’nin yapıldığı Bağyurdu Mahallesi 26 Ekim 2010 tarihinde köy tüzel kişiliğinden çıkartılarak, mahalleye dönüştürülmüş ve belediye sorumluluk alanına alınmıştır.

2- 26 Ekim 2010 tarihinden 31 Mart 2019 tarihine kadar geçen 8 yıl 5 ay 5 günlük süreçte Cide Belediyesi’ni AKP yönetmiş, geçen bu sürede Bağyurdu Mahallesi’nin su ve kanalizasyon sorununun çözümüne dönük hiçbir çalışma
yapılmamıştır.

3- Cide Devlet Hastanesi için arsa seçimi yapılırken, Cumhuriyet Halk Partisi olarak Bağyurdu Mahallesi’nde belirlenen 125 ada 46-47 parsellerin altyapı eksikleri göz önüne alındığında doğru bir tercih olmadığı yönündeki görüşlerimiz gerek Belediye Meclisi, gere kse kamuoyuyla birçok kez paylaşılmıştır.

4- Gerek Sağlık Bakanlığı, gerekse Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile 2016 yılında yapılan yazışmalarda; hastane binasının konuşlandırılacağı mahallede; kanalizasyon hattı, içme suyu hattı ve ana yol bağlantısının yapılmış olması hastane yatırımının başlaması için bir ön şart olarak Cide Belediye Başkanlığına bildirilmiştir. Söz konusu tarihte dönemin Belediye yönetimi tarafından istenilen şartların Belediye imkânları ile ivedilikle yapılacağı taahhüt edilmiştir.

5- Cide Devlet Hastanesi binasının yapıldığı 125 ada 46-47 parseller 12 Aralık 2016 tarihinde Cide Belediye Başkanlığı’na devir edilmiştir.

6- Asgari 15 metre genişliğinde olması istenen bağlantı yolunda sadece kaba yol düzenlemesi gerçekleştiren,mülkiyet açısından yola terk işlemlerini çözmeyen, Devlet Su İşleri’nin istediği şartlarda dere ıslahı yapmayan Cide Belediyesi, 04 Şubat 2016 tarihli Belediye Meclisinde söz konusu mahallenin kanalizasyon hattının ve içme suyu hattının yapılması yönünde karar almıştır. Ancak 31 Mart 2019 tarihine kadar yani 3 yıl 1 ay 27 gün geçmesine rağmen bu yönde tek bir adım atmamıştır.

7- Yeni Cide Devlet Hastanesi alanı imar planı 05 Ocak 2017 tarihinde Belediye Meclisi İmar Komisyonu’na havale edilmiş, 19 Ocak 2017 tarihinde ise imar planı o dönemde Belediye Meclisi üyesi, şimdi ise CHP Cide İlçe Başkanımız olan Mehmet Eren’in şerhine karşı oy çokluğuyla kabul edilmiştir.

8- Belediyeye ait olan hastane binasının yapılacağı parseller 04 Nisan 2017 tarihinde ise Kamu Hastaneleri Birliği’ne tahsis edilmiştir.

9- Sağlık Bakanlığı’nın ve DSİ Genel Müdürlüğü’nün ön şart olarak belirlediği su hattı, kanalizasyon hattı ve ortasından 3 metre genişliğinde dere geçen yolun ıslahı ile yol bağlantısı çalışmaları çözüme kavuşturulmadığı halde Cide Devlet Hastanesi yatırımı 28 Şubat 2020 tarihinde başlamıştır.

10- Belediye bütçelerinin yarıya düşürülmediği, yatırımların tasarruf tedbirleri gerekçe gösterilerek iptal edilmediği dönemlerde Bağyurdu Mahallesi’nin su ve kanalizasyon sorununu 8 yıl 5 ay 5 günde çözemeyenlerin, Belediye Meclisi’nde bu sorunları çözeceğine dair karar almalarının üzerinden 3 yıl 1 ay 27 gün geçmesine rağmen hiçbir adım atmayanların, üç dönem yönettikleri Cide Belediyesini 29 milyon TL gibi büyük bir borçla devredenlerin, 7 ayı pandemi süreci olmak üzere 18 aylık görev süremizde üzerimize düşen çalışmaları yapmamakla bizleri suçlamaları insafsızlıktır.

11- Cide Belediyesi yönetimi olarak söz konusu yatırımların yapılabilmesi için ek kaynağa ihtiyacımız vardır, bu talebimiz ilgili kurumlara iletilmiştir.

12- Söz konusu kaynağı sağlamakla yükümlü olan irade, bugün kendisini iktidar olarak tarif eden ama sorumluluktan kaçmayı tercih edip, belediye yönetimimizi suçlayarak, itibarsızlaştırma gayreti içine girenlerdir.

13- Cide Belediyesi yönetimi olarak ek kaynak gönderilmesi halinde çalışmalara ivedilikle başlayacağımızı, sadece malzeme konusunda destek sağlanması halinde tüm araç parkı ve iş gücümüzü Bağyurdu Mahallemizin su, kanalizasyon ve yol sorununu çözmeye harcayacağımızı duyurur, Cide kamuoyuna saygılarımızı sunarız."