Batı, ABD ve Emperyal Güçler Kürt kardeşlerimizi bizden daha mı çok seviyorlar?!

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis, Kastamonu'da basın toplantısı düzenledi.

  • 461
Batı, ABD ve Emperyal Güçler Kürt kardeşlerimizi bizden daha mı çok seviyorlar?!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yelis, Kastamonu'da düzenlediği basın toplantısında; Türkiye'nin birlik ve beraberliğini bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini vurguladı.

Bölgede kaos çıkarmaya çalışıldığına işaret eden Yelis, "Bölgede emperyalist çıkarlar için ABD ve Batı, örgüt menfaatleri için PKK ve PYD, kendi menfaati için de Barzani kaos çıkarma çabasında ama biz, Kürt kardeşlerimizle birlik beraberlik içerisindeyiz." diye konuştu.

Türkiye'nin bölgesindeki ilişkilerini çıkar üzerine kurmadığının altını çizen Yelis, şöyle devam etti: "Ülkemiz ve coğrafyamızda Kürt ve diğer etnisite mensuplarıyla ilişkimiz çıkar ve sömürü üzerine olmamıştır. Biz, gittiğimiz her yere adalet ve huzur getirmek için gitmiş büyük Türk milletiyiz. Ülkemizde Kürt kardeşlerimizle bir ve beraber olmuşuz, kız alıp kız vermiş, kaynaşıp yoğrulmuşuz. Aynı sevinci ve hüznü yaşamış, aynı kilimin desenleri olmuşuz. Emperyal amaçlarıyla bölgeye gelmek isteyenler, Kürt kardeşlerimizi bizden daha mı çok seviyor? Kim kardeşliğimizi bozmaya çalışırsa tuzaklarını kafalarına geçirir, geldikleri gibi gitmelerini sağlarız. Bir sorun varsa biz sorunlarımızı kendi içimizde çözeriz. Bizim tarihimiz, medeniyetimiz, hoşgörümüz buna yeterli."

Yelis, Suriye'ye çok sayıda silah gönderildiğine dikkati çekerek, "Bu kadar silahı PKK mı, PYD mi kullanacak, yoksa müttefikimiz ABD ve Batı bunun arkasında üstü kapalı yerleşim planı mı yapmaktadır? PYD sadece lejyoner asker olarak mı görev yapmaktadır? Bu coğrafyada ne ABD ne de Batı Türkiye'yi hesaba katmadan bir şey başarabilir. Bizim onay vermediğimiz proje batıl kalır. Nasıl geldilerse nal toplayarak öyle giderler." ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi