"Bayram kutlamaları Gazi Stadında yapılmalıdır"

CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin açıklamada bulunarak, insanlarımızın bayramların geçmişte olduğu gibi Gazi Stadı'nda yapılmasını istediğini dile getirdi ve "Tüm Kastamonulular adına Sayın Valimiz Yaşar Karadeniz'den bu durumu değerlendirmeye almasını rica ediyorum" dedi.

  • 755
&quotBayram kutlamaları Gazi Stadında yapılmalıdır"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erbilgin açıklamasında; "Dün Cumhuriyetimizin 96. yılını kutladık. Gazi Kastamonu Cumhuriyete sahip çıkma kararlılığını bir kez daha gösterdi. Bu vesileyle bu kadirşinas vatanperver Gazi Kastamonu Halkı’nın önünde hürmetle eğiliyorum.

Bayram kutlamalarında bir kez daha gördük ki mevcut protokol uygulaması ve alan düzenlemesi Gazi Kastamonuluları mutlu etmiyor. İnsanlarımız bayramların geçmişte olduğu gibi Gazi Stadı’nda yapılmasını istiyor. Tüm Kastamonulular adına Sayın Valimiz Yaşar Karadeniz’den bu durumu değerlendirmeye almasını rica ediyorum.

'Gazi Kastamonu önerisi polemiğe kurban edilemeyecek kadar değerlidir'

Geçtiğimiz hafta AKP İl Danışma Meclis’i toplantısında İl Başkanı Sayın Ünlü ve AKP milletvekillerinin yaptığı açıklamalar kamuoyuna yansıdı. Gerek il başkanı, gerekse milletvekilleri Gazi Kastamonu hususunda istemezükçü görüşlerini açıkladılar.

Gazi Kastamonu önerisi CHP ile AKP ve MHP arasında polemiğe kurban edilemeyecek kadar değerlidir. Gazi Kastamonu için önerimizi sunduk süreci Kastamonuluların takdirine bırakıyorum.

Aynı toplantıda İl Başkanı Doğan Ünlü bizleri 'riyakar ve yalancı' olmakla itham etmiştir. Kendince sert ifadeler kullanmıştır. Kongre süreci başlayan AKP İl Başkanı’nın bu çıkışlarını yaşadığı sıkıntılı süreci göz önüne alarak çok görmüyorum. Ancak verdiği örnekler bile saflıktan değilse kasıtlı olarak yanlıştır. Sayın Ünlü karakolda doğru söyler mahkemede şaşar durumundadır. Ünlü, İl Genel Meclisi Grup toplantısında yaptığı açıklamada başka, Danışma Meclis’i toplantısında başka konuşmuştur.

'Tarım ve Orman Bakanlığı’na ait 2018 yılı denetim raporunda her şey açık ve nettir'

Hayvan hastalıklarıyla mücadele için kullanılan aşıların soğuk zincir altyapısının yetersizliği nedeniyle zayi olduğu 10 ilden birinin Kastamonu olduğu Sayıştay’ın denetimleri sonucu tespit edilmiştir. 10 ilde 368 bin 761, sadece Kastamonu’da ise 74 bin 956 doz aşının zayi olduğu Sayıştay kayıtlarında yer almaktadır. Yine Sayıştay, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yurda sokulmasına izin verilmeyen Sarole, Brangus ve Aubrac ırklarını ithal ettiğini, hastalıklı olan bu hayvanları ise Genç Çiftçi Projesi kapsamında aralarında Kastamonu’nun da bulunduğu 10 ile dağıttığını tespit etmiştir. Kastamonu’ya gönderilen hayvanlarda sığır tüberkülozu ve koyun keçi vebası belirlendiği yine Sayıştay raporuna yansımıştır.

Sayıştay raporunun 72’nci sayfasında bu iddiaların doğru olmadığını belirten ifadeler olduğunu söyleyen Ünlü’nün ne demek istediğini anlayabilen beri gelsin.

'Kastamonuluların beklentileri var'

Kastamonulular, Doğan Ünlü ve sarayın milletvekillerinden seslerini Kastamonu’ya Gazi unvanı verilmemesi için değil; 
Ödeneksizlikten duran Kırık Barajı Yolu, İnebolu Yolu ve Araç Yolu için yükseltmelerini beklemektedir. 
Sarımsak ithalatında gümrük vergisinin 1000 dolar düşürülüp Taşköprülü sarımsak üreticisine yapılan kötülük karşısında yükseltmelerini beklemektedir. 
Cengiz Holding’e peşkeş çektikleri İnebolu Limanı’nda balıkçılarımıza reva görülen fiyat tarifesi uygulaması için yükseltmelerini beklemektedir. 
İlimizin ilave buzağı desteğinden çıkarılması karşısında yükseltmelerini beklemektedir. 
Kendileri otomobil fabrikası hayali satarken Küre’nin piriti nasıl Mardin Mazıdağı’nda 5000 kişiye ekmek kapısı olur buna karşı yükseltmelerini beklemektedir.
Kastamonu’da 1 yılda ihracat neden 625 milyon TL’den 285 milyon TL’ye düştü bunun için yükseltmelerini beklemektedir.
Binlerce öğretmen atama beklerken neden Kastamonu’da 603 öğretmen açığı var, çocuklarımız neden öğretmensizbunun için kafa yormalarını beklemektedir. 
Genel Ortaöğretim düzeyinde şubeye düşen ortalama öğrenci sayısı neden 32, neden çocuklarımız kalabalık sınıflarda eğitim görüyor buna zihinlerini yorsunlar istemektedir. 
Doktor açığı başta olmak üzere diğer nedenlerden ötürü niçin Kastamonu’dan her ay ortalama 2 bin 11 hasta il dışına sevk ediliyor buna cevap bulup, çözüp üretmelerini beklemektedir.

Sağlıkta çağ atladık diyen Metin Çelik ne diyor. 'Kastamonu sağlıkta güzel günlere gebe.' Bu söz durumun ikrarıdır. Kötü günler vardı demektir. Tüm arzumuz bu gebeliğin düşükle sonlanmaması çünkü bizim insanımız değerlidir. Kastamonu değerlidir.

Kastamonu’nun, Kastamonuluların AKP İl Başkanı Doğan Ünlü ve sarayın vekillerinden beklentilerini sabaha kadar saysak bitmez. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu şehrin derdiyle dertlenmeye, iktidar olmanın gücünü Kastamonu için değil şahsi menfaatleri için kullanmayı alışkanlık haline getirenlerle mücadelemiz sonuna kadar sürecek."