BBP'li Yelis "Süreç başladı"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis basın açıklamasında bulundu.

  • 752
BBP'li Yelis &quotSüreç başladı"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yelis; "CHP milletvekilleri başta olmak üzere HAYIR cephesindeki diğer sayın milletvekillerine bir teklif sunmak istiyorum. 16 Nisan referandum sonuçlarına itiraz ederek AGİT’ten medet ummasını biran önce bırakmanızda fayda görüyorum. Malum, Cumhurbaşkanlığı hükümet etme sistemiyle alakalı uyum yasaları 6 ay içerisinde çıkarılmak zorundadır. Bir hata yapıp sürece katkı yapmayıp aziz miletimizi darbe anayasası ile yeni kabul edilen sistem arasında tercih yapmak zorunda bıraktınız. Şimdi ise yine sürece hazırlıksız yakalanmayınız. Uyum yasaları ile daha demokratik ve kuvvetler ayrılığına katkı sağlayacak bir çalışma içine hızla girmelisiniz. Bu konuda toplumu bilgilendirme fırsatını kaçırmamalısınız.

Şayet şu üç maddeyi talep ediyorsanız
1- Daha adil bir seçim sistemi
2- Lider sultalarını engelleyen siyasi partiler yasasını 
3- Daha özgür bir hukuk sistemini

Tabii olarak bu sürece hızlı bir katılım yapıp, yukarıda saymaya çalıştığım üç madde gerçekleşmezse;
1- Hukukun üstünlüğü
2- Demokratik bir siyaset
3- Hür bir basın
4- Verimli bir ekonomi
5- Akılcı bir uluslararası ilişkiler
6- Barışçı bir sosyal atmosfer
Fırsatını da tüm Türkiye kaçırmış olur.

Tercih sizin. Ya AGİT vs. gibi gerçek niyetleri Türk milleti için hiçbir zaman iyilik yapmak olmamış odaklardan medet ummayı bırakıp biran önce uyum yasalarına odaklanacak, yada sadece itiraz eden ve milletin önüne proje sunamayanlar olarak kalacaksınız. 'Atı alan Üsküdar’ı geçti' sözüne muhatap olup, olmamak sizin bileceğiniz bir şey.
Bir sözümde Milliyetçilerin ( MHP-BBP) lilerin ‘’EVET’’ in başarısına katkısını sıfırlayıp, başarıyı başka yerlere havale etmek isteyenlere.
Boşuna uğraşmayın, teröre karşı mücadele eden ve bölge halkını muhatap alan bölge halkına daha mutlu gelecek ve huzur vadeden siyaset kazanmış, hendek siyaseti kaybetmiştir.
Artık Kürdüyle, Türkmeniyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Alevisiyle, Sünnisiyle, Solcusuyla Sağcısıyla, iktidarı ile muhalefetiyle hep beraber daha özgür, daha eşit ve hukukun hakim olduğu bir Türkiye için ‘’ Uyum Yasalarına’’ odaklanalım. Bu ülke hepimizin." dedi.