"Birlik beraberlik içerisinde bu süreci atlatacağız"

AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü, Berat Kandili nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 454
&quotBirlik beraberlik içerisinde bu süreci atlatacağız"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ünlü; “Berat gecesi, Müslümanlara vicdanını muhasebeye çekme, nefsini terbiye etme, kötülüklerden arınma ve hatalarını telafi için eşsiz bir fırsattır. Her sene Berat gecesinde, o yıl olacak şeyler, ameller, ömürler, ölüm sebepleri, yükselmeler, alçalmalar, yani her şey Levh-i mahfuzda yazılır. Resulullah efendimiz bu gece çok ibadet, çok dua ederdi. Biz bu geceyi fırsat bilelim, kendimize, ailemize, sevenlerimize ve din kardeşlerimize bol bol dua edelim. 

Berat Kandili manevi dünyamızı yeniden imar edip güzelleştirmemize vesile olmak, milli ve manevi değerlerimizi daha da güçlendirerek yeni bir hayat sunmak, Yüce Rabbimiz'le olan bağımızı yeniden gözden geçirmek, şefaat ve merhamet istemek için büyük bir fırsattır. Bu gecelerin feyiz ve bereketlerinden istifade etmeliyiz. Toplum olarak birbirimize kenetlenip, birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmeliyiz.

Bir taraftan Berat Kandili'ne erişmenin mutluluğunu yaşarken diğer yandan da dünya genelinde yayılan ve bizi de etkileyen koronavirüs sebebiyle bu geceyi camiilerimizde, din kardeşlerimizle birlikte geçirememenin hüznünü yaşıyoruz. Salgın hastalıkla mücadelemizde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, tedavi altında olanlara acil şifalar diliyorum. Birlik beraberlik içerisinde bu sürecide atlatacağımıza inanıyoruz. Berat kelimesinin aslı olan "beraet" kelimesinin bir anlamı da 'af ve kurtuluş'tur. Allah ülkemizi, milletimizi her türlü bela ve musibetlerden muhafaza eylesin.

Mübarek 3 aylar içinde yer alan bu gecenin ülkemizin, İslam aleminin ve insanlığın beratına, barış ve huzuruna vesile olmasını temenni ediyorum.”