Bıyıklı'dan 1 Mayıs mesajı

CHP Kastamonu İl Başkanı Muzaffer Bıyıklı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

  • 569
Bıyıklı'dan 1 Mayıs mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bıyıklı; "1 Mayıs emeği, alın teriyle geçinen işçi ve emekçilerin işsizliğe, yoksulluğa, kayıt dışı ve güvencesiz çalıştırılmaya karşı onurlu ve insanca bir yaşam için haklarını ve mücadelelerini dile getirdikleri, birlik ve dayanışma gündür. Ülkemizde yıllardır insan merkezli olmayan yanlış ekonomi politikaları nedeniyle emek dünyası çok büyük hak kayıplarıyla karşı karşıya kalmıştır. 2003 yılında kayıtlı çalışanların yaklaşık yüzde 60’ı sendikalı iken bugün sendikalaşma oranı yüzde 12’lere kadar gerilemiştir. Genç Cumhuriyetimizin yoktan var ederek kurduğu ekonomimizin can damarı olan ve milyonlarca kişinin ekmek kapısı niteliğindeki ekonomik kuruluşlar birer birer gözden çıkarılmış ve özelleştirme adı altında yok pahasına satılmıştır. Son dönemde işçi sağlığını ve güvenliğini yok sayan, işçilerin canı pahasına uygulanan  “taşeronluk”  sistemi geliştirilmiş ve yaygınlaştırılmış, emekçilere iş güvencesinden yoksun, düşük ücretle ve güvencesiz çalışma koşulları dayatılmıştır. Yaşanan ekonomik krizlerin faturası her zaman işçi ve emekçilere ödetilmek istenmiş, her defasında çalışandan ve dar gelirli vatandaşlardan fedakarlık istenmiştir. Ülkemizde emeğiyle geçinenler ve emek dünyası bugün de zor bir dönemden geçmektedir. İşsizlik ve yoksulluk her geçen gün artarken, emeğiyle geçinen milyonlarca vatandaş da geleceğe kaygı ile bakmaktadır.

1 Mayıs’ta yükselen sesin, ülkemizde tüm çalışanlara daha iyi çalışma koşullarının sağlandığı, teşeronluğun ortadan kaldırıldığı, herkesin insan onuruna yaraşır bir şekilde çalışarak ücret aldığı, iş kazalarının yaşanmadığı, refah toplumunun oluştuğu bir dönemin başlamasına vesile olması en büyük dileğimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin dört bir yanında ekmek kavgası verirken iş kazalarında hayatlarını kaybeden emekçi kardeşlerimizi rahmetle anıyor, tüm çalışanların 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma gününü kutluyor, aydınlık ve güzel yarınlar dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum."